back

Голова облдержадміністрації відвідав ДП «Семенівське лісове господарство»

12-09-2013 | 17:49

12 вересня напередодні Дня працівника лісу голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник відвідали ДП «Семенівське лісове господарство», яке є одним з основних бюджетоутворюючих підприємств району.

Основними напрямками діяльності є вирощування біологічно стійких насаджень, забезпечення народного господарства і населення деревиною та продукцією з неї, підтримання єкологічної цінності і функцій лісів.

Щорічно на підприємстві проводять лісовідновлювальні та лісокультурні роботи по залісненню малопродуктивних земель, виведених із сільськогосподарського користування. Кожного року на таких землях створюється біля 80 га захисних лісових насаджень.

В лісгоспі є 19 об’єктів природно-заповідного фонду, мисливське господарство площею 19,2 тис.га. Коллектив ДП „Семенівський лісгосп” налічує 320 працівників, які соціально захищені, отримують гідну заробітну плату.

Велика увага на підприємстві приділяється впровадженню прогресивних природно-зберігаючих технологій, таких як збереження та сприяння природному поновленню на лісосіках, трелювання колесними тракторами, проведення поступових і добровільно-вибіркових видів рубок замість суцільних. Підприємство тісно співпрацює з науковцями Придеснянської науково-дослідної станції по боротьбі з єрозією грунтів і в своїй роботі користується їх рекомендаціями. В лісопромисловому виробництві впроваджуються передові методи деревообробки, направлені на поглиблену переробку деревини.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник разом з учнями шкільного лісництва здійснили екскурсію екологічною стежкою, оглянули техніку, що використовується в лісогосподарському виробництві.

Учням шкільного лісництва очільник області подарував комп’ютер.


Прес-служба облдержадміністрації