back

Вшанування учасників бойових дій

16-02-2009 | 11:47

З нагоди 20-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану, 15 лютого у м.Чернігові пройшов мітинг пам’яті біля пам’ятного знаку землякам воїнам-інтернаціоналістам, у якому взяли участь заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько, заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло, голова обласної ради Наталія Романова, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, голова Чернігівської міської організації УСВА Микола Стрілець, керівники управлінь та відділів облдержадміністрації інші.

«У цей день ми віддаємо шану тим солдатам і офіцерам, яким із честю та гідністю довелося нести нелегку військову службу в горах Афганістану, пустелях Іраку та в інших «гарячих точках» у різних країнах світу. Не всім судилося дожити до того дня, коли останній радянський солдат залишив афганську землю. Тільки Чернігівщина втратила в цій кровопролитній війні 115 своїх синів» - виступаючи перед присутніми, сказав заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько.

На знак пам’яті про воїнів, що полягли в афганській війні було запалено 115 свічок.

«Нехай ці свічі горять як символ скорботи і вдячності пам’яті нащадків» - зазначив Володимир Приходько.

Присутні вщанували хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя та поклали квіти до пам’ятного знаку.