back

У загальноосвітніх закладах створені умови для всебічного розвитку дітей

11-09-2013 | 08:10

Зі станом виконання завдань, поставлених Президентом України, зокрема, щодо залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом ознайомився в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика під час візиту до Чернігівської загальноосвітньої школи-інтернату ім. Ю.М. Коцюбинського.

10 вересня Юрій Музика оглянув навчальні та побутові приміщення школи-інтернату, ознайомився з навчально-виховним процесом.

У закладі навчаються та виховуються 206 дітей, які потребують соціальної допомоги, з них 42 є дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. Навчально-виховний процес забезпечують 62 педагогічних працівників, практичний психолог, соціальний педагог та вчитель-логопед.

З учнями проводяться корекційні заняття, головною метою яких є: розвиток уваги, пам’яті зорових, слухових та моторних функцій, підвищення розумової працездатності та гнучкості психічних процесів.

Під час ознайомлення із закладом, Юрій Музика зазначив, що матеріально-технічна база школи знаходиться на належному рівні. Влітку цього року на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича було побудовано новий спортивний майданчик, оснащений сучасними тренажерами. Окрім цього, діти можуть займатися улюбленим видом спорту та покращувати свою майстерність на футбольному полі зі штучним покриттям.

Юрій Музика підкреслив, що головою облдержадміністрації Володимиром Хоменком ініційовано проект по забезпеченню опорних шкіл області футбольними полями зі штучним покриттям.

«Одне із головних завдань обласної влади це забезпечення всіх умов для того, щоб діти мали можливість всебічно розвиватися», - наголосив він.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації