back

Протягом літньої кампанії в Україні оздоровилися та відпочили понад 3,2 млн. дітей

06-09-2013 | 17:57

Протягом літньої кампанії оздоровленням та відпочинком було охоплено понад 3 млн. 227 тис. дітей, що на 384 тис. дітей більше, ніж за цей же період у 2012 році. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час розширеного засідання міжвідомчого оперативного штабу координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2013 році. Від Чернігівської області участь у засіданні взяв в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика.

Наталія Королевська також відзначила, що оздоровча кампанія триває й далі. Зокрема, цілий рік працюють дитячі центри «Артек» і «Молода гвардія» та 6 санаторіїв. Тому ці показники буде ще збільшено, але вже зараз видно, що результати обнадійливі.

У 2013 році на 294 одиниці збільшилася кількість закладів відпочинку і оздоровлення, – функціонувало 18 тис. 267 закладів. Почав працювати новий порядок забезпечення санаторно-курортним лікуванням дітей-чорнобильців. Відповідно до цього порядку буде розподілено 58 тис. 72 дитячі путівки.

Серед заходів, які слугуватимуть запорукою якісного відпочинку та оздоровлення у наступному сезоні, Міністр назвала схвалення Урядом Концепції Державної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на період до 2017 року. Наразі Міністерством готується проект Програми, який до жовтня буде направлено на погодження центральним та місцевим органам виконавчої влади. А вже до 1 грудня буде підготовлено план оздоровлення та відпочинку на 2014 рік.

«Сьогодні є потреба значно вдосконалити якість харчування дітей під час відпочинку. Ми розраховуємо, що Уряд у найкоротший термін затвердить нові норми харчування дітей. Крім того, пріоритетне завдання для центральних і місцевих органів влади – знайти ресурси для приведення закладів оздоровлення та відпочинку дітей до належного стану», - зазначила Міністр.

Вона також звернула увагу на те, що важливим пріоритетом на майбутнє має стати розвиток державно-приватного партнерства у сфері відпочинку та оздоровлення дітей. Зокрема, у якості успішного прикладу такої співпраці Наталія Королевська навела досвід оздоровчого центру «Славутич», що на Київщині.

«Ще раз наголошую, що на місцевому рівні необхідно передбачити кошти на розвиток мережі дитячих оздоровчих закладів у бюджетах на наступний рік. Щоб оздоровча кампанія 2014 року була ще більш успішною, ми усі, кожен на своєму рівні, повинні працювати вже зараз. Міністерство вже сьогодні працює над цим», - наголосила Наталія Королевська.


За матеріалами офіційного веб-сайту
Міністерства соціальної політики України