back

Відбулося засідання комісії з питань присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області»

03-09-2013 | 11:57

3 вересня відбулося засідання комісії з питань присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області», яке провів її керівник, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка.

У роботі комісії взяв участь перший заступник голови обласної державної адміністрації, заступник голови комісії Микола Стрілець. Відповідно до рішення обласної ради, затвердженого на тринадцятій сесії, до складу комісії входить 20 членів, в числі яких - представники обласної ради, обласної державної адміністрації, державних установ, громадських організацій.

Розпочинаючи засідання, Іван Коробка, зокрема, зазначив, що в обласну комісію на присвоєння звання «Почесний громадянин» подано документи на дев’ять кандидатур. Проте згідно з прийнятим рішенням обласної ради, Звання присвоюється один раз на рік не більше, ніж трьом особам.

Микола Стрілець, у свою чергу, вніс пропозицію збільшити кількість осіб на присвоєння звання «Почесний громадянин» та розглянути це питання на одному із пленарних засідань ради.

Вручення нагородних атрибутів звання «Почесний громадянин Чернігівської області» проводитиметься щорічно на заходах до Дня Незалежності України або до чергової річниці визволення області від німецько-фашистських загарбників.

У ході обговорення члени комісії вирішили внести на розгляд чергової сесії три кандидатури на присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області» – Леоніда Кучми, Івана Плюща та Віталія Масола.


За повідомленням Чернігівської обласної ради