back

Турбота про дітей та їх майбутнє - одне з пріоритетних завдань державної політики

01-09-2013 | 13:49

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час святкових заходів з нагоди Дня знань в Ічнянській загальноосвітній школі № 4.

«Проголошення 2013 року Президентом України Віктором Януковичем Роком дитячої творчості та нових соціальних ініціатив «Діти – майбутнє України» – яскраве тому підтвердження», - зауважив керівник області.

Він підкреслив: обласна держадміністрація здійснює послідовні кроки для подальшого розвитку освіти регіону. За три останні роки відкрито 46 дошкільних навчальних закладів та 49 додаткових груп, що сприяло охопленню дошкільною освітою понад 87% дітей віком від 3 до 6 років.

Подальшому вдосконаленню навчально-виховного процесу, підготовці молодого покоління до життя в інформаційному суспільстві сприятиме забезпечення опорних шкіл сучасним мультимедійним обладнанням та електронними підручниками.

Важливого значення для виконання завдань, проголошених у нових соціальних ініціативах Глави держави, набуває реалізація обласної цільової соціальної програми розвитку позашкільної освіти та підтримки обдарованої молоді.

Володимир Хоменко підкреслив, що перспективним напрямком розвитку освітньої системи Чернігівщини є організація ефективної діяльності опорних шкіл та районних освітніх округів. Особливої актуальності у зв’язку з цим набуває виконання програми «Шкільний автобус». Цьогоріч до 1 вересня навчальні заклади області отримали чотири шкільні автобуси.

Один з них, виділений Ічнянському району, буде підвозити двадцять школярів із сіл Хаєнки та Бурімка до сучасно обладнаної опорної школи.

Очільник області подарував навчальному закладу сучасний комп’ютер.

Після урочистостей Володимир Хоменко ознайомився з матеріально-технічною базою Ічнянської загальноосвітньої школи № 4, яка у цьому році відзначла 100-річний ювілей.

Основний напрямок роботи закладу – Школа сприяння здоров’я. Особлива увага приділяється роботі з обдарованими дітьми, єдиному підходу до оцінювання навчальних досягнень. Учні школи є учасниками та переможцями ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад, творчих конкурсів обласного рівня, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт в Чернігівському територіальному відділенні МАН.

У школі працюють гуртки «Ритм», «Козацький гарт», «Ностальджи»; Театральна студія; клуби: «Ровесник», «Знавці історії школи», Євроклуб «Перша хвиля». Реалізується проект «Профільна освіта».

Школа стала флагманом середньої освіти Ічнянського району, посідає перше місце в рейтингу за підсумками навчально-виховної роботи серед закладів району.

Ічнянська ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 занесена до Альманаху «Флагмани освіти України» у 2010 році.


Прес-служба облдержадміністрації