back

Вітання з Днем Знань та початком нового навчального року

01-09-2013 | 09:30

Шановні освітяни Чернігівщини !

Прийміть щирі вітання з нагоди Дня знань та початку нового навчального року.

В сучасному світі тотальної глобалізації і комп’ютеризації нового звучання набуває незаперечна істина – освічена людина, освічене суспільство є основними рушіями прогресу і розвитку держави. Наше суспільство все глибше усвідомлює роль освіти – головного чинника модернізації країни шляхом втілення започаткованих Главою держави стратегічних реформ та підвищення соціальних стандартів життя.

Президент України Віктор Янукович зазначив: «Ми пов’язуємо освіту з майбутнім нашої країни. Ми бачимо, що тільки інтелектуальна, культурна міць наших людей, молодого покоління здатна побудувати сильну, незалежну державу».

З кожним роком зростає значення діяльності педагогічних працівників. Саме завдяки вашому сумлінню і професійності наші діти виростають освіченими, гармонійно розвинутими особистостями. Тому серед пріоритетів державної політики – утвердження в суспільстві статусу вчителя як гаранта формування інтелектуального і духовного потенціалу нації.

Велика увага приділяється підтримці обдарованих і талановитих дітей. Недаремно 2013 рік Указом Президента України проголошено Роком дитячої творчості, що сприятиме створенню нових можливостей для гармонійного розвитку кожної української дитини. Ця ідея знайшла відображення і в проголошених Главою держави нових соціальних ініціативах «Діти – майбутнє України», спрямованих на забезпечення умов для всебічного розвитку підростаючого покоління.

Працюючи над виконанням завдань, визначених керівництвом держави щодо реформування освітньої галузі, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування області спрямовують свою діяльність на забезпечення економічних і соціальних гарантій для професійної самореалізації педагогічних працівників, розвитку матеріально-технічної бази закладів освіти, рівного доступу до якісної освіти кожній дитині.

Бажаємо всім педагогічним працівникам, учням і студентам, їхнім батькам міцного здоров’я і благополуччя, натхнення і наполегливості у досягненні нових успіхів на ниві навчання та просвітництва.

Нехай ваші здобутки в освітній і науковій діяльності і надалі прославляють Чернігівщину та зміцнюють авторитет України в світі.



Голова обласної
державної адміністрації

Голова обласної ради

Володимир Хоменко Анатолій Мельник