back

Чернігівський міський пологовий будинок святкує 50-річчя

27-08-2013 | 17:43

Рівно півстоліття назад, у далекому 1963 році був створений Чернігівський міський пологовий будинок. З моменту заснування й до нині у ньому побачили світ понад 150 тисяч малюків. На сьогодні це провідний медичний заклад області, адже 44% жінок Чернігівщини отримують медичні послуги саме у ньому.

27 серпня в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка з нагоди 50-річчя медичного закладу відбулися урочистості. Привітати колектив, ветеранів праці на свято завітали в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, народний депутат України Владислав Атрошенко, головні лікарі міських та обласних закладів охорони здоров’я.

У своєму вітальному слові Юрій Музика зазначив, що серед основних завдань, що ставить перед усіма гілками влади Президент України Віктор Янукович пріоритетність надана розвитку та реформуванню вітчизняної сфери охорони здоров’я. Нагальна потреба у реформуванні зумовлена високою чутливістю сучасного суспільства до становища у цій сфері, якісне поліпшення якого не лише безпосередньо впливатиме на поліпшення умов та якості життя широких верств населення, а й водночас сприятиме зменшенню витрат громадян на отримання неякісних послуг з охорони здоров’я.

«Маючи в області такий потужний потенціал висококваліфікованих фахівців, зможемо справитися зі складними викликами сьогодення та забезпечити надання медичної допомоги на найвищому рівні», - наголосив він.

За дорученням голови облдержадміністрації Володимира Хоменка Юрій Музика подякував працівникам пологового будинку за відданість обраній справі охорони здоров’я людей, високу відповідальність за доручену ділянку роботи і вручив відзнаки облдержадміністрації.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
Чернігівської облдержадміністрації