back

Про регіональні заходи щодо забезпечення продовольчої незалежності держави

22-08-2013 | 16:26

а також про підсумки соціально-економічного розвитку регіону йшла мова під час спілкування голови облдержадміністрації Володимира Хоменка із журналістами. Зустріч із представниками центральних та регіональних ЗМІ відбулася 22 серпня одразу після розширеного засідання колегії облдержадміністрації.

Журналістів, зокрема, цікавило, який врожай зернових очікують аграрії Чернігівщини цього року і чи достатньо буде вирощеного для продовольчої безпеки регіону. У відповідь очільник області зазначив, що Чернігівська область, як аграрна, цілком самодостатня. І цей рік не буде винятком. Очікується значне зростання обсягів виробництва сільськогосподарської продукції. Це дає підстави говорити, що регіон повністю буде забезпечений продовольчим набором.

Жнива ранніх зернових вже завершено. До загальної комори їх засипано понад 800 тис. тонн. Триває збирання гречки і проса. На черзі — ранні сорти кукурудзи. Якщо не зашкодить погода, врожай зернових на Чернігівщині складе приблизно 3 млн тонн. Тобто завдання Президента України щодо забезпечення продовольчої незалежності держави на даному етапі буде виконано.

Наступний блок запитань стосувався проблем реорганізації шкільної мережі області і готовності освітніх закладів до початку нового навчального року.

«На Чернігівщині є 14 шкіл, у яких навчається менше 10 учнів. Зрозуміло, яка перспектива у таких закладів. Ми дивимося на демографічну ситуацію в регіоні, який прогноз наповнення тієї чи іншої школи. Звичайно, реорганізація потрібна і буде відбуватися. Водночас, кожна школа потребує свого особливого підходу. Стосовно готовності шкіл до 1 вересня, можна сказати, що всі школи зможуть забезпечити навчальний процес не гірше, ніж у минулому році», — відповів Володимир Хоменко.

Також журналісти цікавилися роботою підприємств області, які займаються експортом товарів, цінами на послуги ЖКГ, а також заходами, яких органи влади вживають для своєчасної виплати зарплати працівникам бюджетної сфери.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації