back

Проаналізовано стан контрольно-ревізійної роботи, дотримання фінансово-бюджетної дисципліни в області за підсумками І півріччя

22-08-2013 | 15:24

На розширеному засіданні Колегії облдержадміністрації також розглянуто стан контрольно-ревізійної роботи, дотримання фінансово-бюджетної дисципліни в області за підсумками І півріччя.

Як повідомила заступник начальника Державної фінансової інспекції в області Олена Суржик, в бюджетних установах та організаціях області ще залишаються факти порушень фінансово-бюджетної дисципліни.

Це зокрема, порушення в частині невиконання вимог Бюджетного кодексу України щодо врахування в першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці в бюджетних установах; неналежне виконання бюджетного законодавства щодо взяття та реєстрації зобов’язань, фінансових зобов’язань, прийняття до виконання платіжних доручень розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів; факти незаконного, нецільового використання бюджетних коштів та недоотримання фінансових ресурсів бюджетами всіх рівнів.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив: на рівні Глави держави питання фінансової дисципліни перед керівниками ставиться дуже вимогливо.

Головам райдержадміністрацій спільно з головами територіальних громад доручено вжити додаткових заходів щодо наповнення доходної частини місцевих бюджетів, ефективного здійснення видатків для розв’язання нагальних соціальних проблем, забезпечення належного фінансування та утримання установ бюджетної сфери.

В умовах нестачі бюджетних ресурсів необхідно запровадити режим економного використання коштів, не допускати нецільового та неефективного їх витрачання та порушень бюджетного законодавства.


Прес-служба облдержадміністрації