back

У Чернігові відбулася двостороння зустріч Президентів України та Білорусі

21-01-2009 | 14:49

20 січня в Чернігові відбувалася двостороння зустріч Президента України Віктора Ющенка та Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка.

Глава української держави, зокрема, відзначив, що на сьогодні у двосторонніх відносинах двох країн немає жодних серйозних проблем. Натомість В.Ющенко відзначив актуальні питання для обговорення у таких сферах, як енергетика, торгівля, нафтопереробна галузь, транспортна сфера. Президент України також добре оцінив динаміку торговельних відносин двох країн протягом останнього року, нагадавши, що за рік вона зросла більш ніж на 70 %.

Зі свого боку Президент Республіки Білорусь також підкреслив, що між Білоруссю та Україною ніколи не було проблем, у тому числі на рівні так званої «народної» дипломатії, тобто відносин між громадянами наших держав. Він окремо відзначив хороші прикордонні відносини між двома країнами і висловив переконання, що вони й надалі підтримуватимуться на такому ж високому рівні.

Під головуванням Президента України Віктора Ющенка та Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка відбулися українсько-білоруські переговори в розширеному колі. З української сторони участь у переговорах взяли Перший віце-прем’єр-міністр України, Голова української частини міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торгівельно-економічного співробітництва Олександр Турчинов, Міністр закордонних справ України Володимир Огризко та заступник Глави Секретаріату Президента України Андрій Гончарук.

Після завершення переговорів у присутності Президентів відбулася церемонія підписання українсько-білоруських документів і прес-конференція.

У складі української делегації у переговорах в розширеному колі взяв участь голова Чернігівської облдержадміністрації В.М.Хоменко.