back

Антикорупційне законодавство: останні новації

20-08-2013 | 18:26

Про зміни, що відбулися в антикорупційному законодавстві України йшлося на апаратних навчаннях, які 20 серпня відкрив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика.

«Протидія корупції є одним з важливих чинників просування України до європейської спільноти. Саме тому, на виконання доручення Президента України Віктора Януковича, у квітні-травні 2013 року було прийнято зміни до антикорупційного законодавства», - наголосив Юрій Музика, звертаючись до присутніх.

Заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Сергій Меженний розповів керівниками відділів апарату, структурних підрозділів ОДА про реалізацію державної політики у сфері запобігання та протидії корупції. Він, зокрема, охарактеризував зміни, що відбулися у зв’язку із прийняттям Законів України «Про засади запобігання і протидії корупції» №4711-VІ від 17.05.2013року, «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення національного законодавства у відповідність зі стандартами Кримінальної конвенції про боротьбу корупцією» №221-VІІ від 18.04.2013 року та «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально процесуального кодексів України» №222-VІІ від 18.04.2013 року.

Про юридичну відповідальність державних службовців за вчинення корупційного правопорушення присутніх поінформувала начальник юридичного відділу апарату облдержадміністрації Наталія Мужикова.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
Чернігівської облдержадміністрації