back

Енергетична незалежність та всі питання, що стосуються енергозбереження, знаходяться на постійному контролі облдержадміністрації

20-08-2013 | 13:37

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко в ході спілкування з представниками засобів масової інформації під час робочої поїздки до Ріпкинського району.

В смт Ріпки очільник області ознайомився з новітніми технологіями енергозбереження, застосованими при модернізації котельні, відвідав Ріпкинський дошкільний навчальний заклад «Колосок», Ріпкинську гімназію та ЗОШ I-III ступенів.

Котельня, яку обслуговує ПАТ «Облтеплокомуненерго», побудована та введена в експлуатацію у 1972 році для забезпечення тепловою енергією гімназії та дитячого садка.

На котельні були встановлені 2 котли з коефіцієнтом корисної дії на рівні 82%, але в зв’язку з фізичним та моральним зносом даного обладнання в 2008 році було проведено реконструкцію котельні та здійснено заміну даних котлів на термоблоки з ККД котлів на рівні 91%. 

У 2012 році на котельні було додатково встановлено твердопаливний котел, що працює на паливних гранулах (пелетах) з ККД до 86%. Термоблоки залишились як резервне джерело теплопостачання. 

«Президент України ставить завдання щодо енергетичної незалежності України, що передбачає зменшення споживання природного газу.

На виконання поставлених завдань в області реалізовується Програма енергоефективності Чернігівської області на 2009-2015 роки.

Основною метою на теперішній час та найближчу перспективу є надійне, економічно ефективне та екологічно чисте енергозабезпечення за умов зменшення використання природного газу, збільшення обсягів використання місцевих видів палива», - підкреслив Володимир Хоменко.

За його словами, ця робота проводиться системно по всіх закладах як бюджетної сфери, так і народногосподарського комплексу області. Добре, що у цій справі до державного фінансування долучився також і приватний бізнес – причому як до модернізації промислових об’єктів, так і до об’єктів бюджетної сфери.

«Кроки зроблені, ми маємо конкретні результати і конкретну економію коштів, тому будемо продовжувати роботу у цьому напрямку. Це стосується не тільки системи теплозабезпечення, але й усієї системи енергозбереження», - зауважив Володимир Хоменко.



Прес-служба облдержадміністрації