back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко: «Сьогоднішні успіхи ТОВ «Земля і Воля» завтра стануть стартовою площадкою для реалізації нових потужних проектів»

13-08-2013 | 15:00

Яскравим прикладом соціальної відповідальності бізнесу за розвиток території, який треба обов’язково впроваджувати на теренах області, назвав діяльність ТОВ «Земля і Воля» голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час робочої поїздки до Бобровицького району.

Свої зусилля в рослинництві колектив ТОВ «Земля і Воля», яким незмінно керує Герой України, кандидат економічних наук; вчений-агроном Леонід Яковишин, зосереджує на виробництві зерна кукурудзи, в тваринництві – на виробництві м’яса свинини. Машинно-тракторний парк підприємства налічує 215 тракторів, значну кількість ґрунтообробної та посівної техніки, 210 вантажних автомобілів. Господарство має також п’ять зерносушильних комплексів загальною потужністю 4000 тонн зерна на добу.

У господарстві збудовано і введено в експлуатацію сучасний комплекс по зберіганню зерна потужністю 239000 тонн, круп’яний завод для переробки зерна кукурудзи.

Побудовано станцію приймання і зливу рідкого аміаку та склад для зберігання рідкого технічного аміаку.

ТОВ «Земля і Воля» має власне локомотивне депо та цистерни, веде будівництво під’їзної залізничної колії від станції Бобровиця до елеватора по зберіганню зерна.

Через укладання договорів оренди землі господарство об’єднало 32000 га ріллі.

Господарство має потужний комбікормовий завод для приготування якісних збалансованих кормів для худоби та станцію по обслуговуванню і ремонту техніки.

Введено в дію лабораторію по вирощуванню трихограми для боротьби з шкідниками сільськогосподарських культур.

За період 2000-2012 рр. на розвиток матеріально-технічної бази товариство витратило 425 мільйонів 372 тисячі гривень власних грошових коштів.

За 2000-2012 роки ТОВ «Земля і Воля» збільшило виробництво зерна у 8 раз і довело до 187000 тонн.

Станом на 1 серпня поголів’я свиней становило 11950 голів. За 7 місяців 2013 року вироблено 600 тонн м’яса свинини.

Товариство створило близько 1500 робочих місць, середньомісячна заробітна плата за 2012 рік склала 3220 грн. За договорами оренди у 2012 році власникам земельних паїв виплачено 22 мільйони гривень орендної плати.

Таких вагомих результатів досягнуто завдяки запровадженню новітніх технологій в галузі рослинництва та тваринництва.

Також за сприяння ТОВ «Земля і Воля» будуються будинки, ремонтуються дороги, виділяються кошти на утримання закладів медицини, освіти, культури, здійснюється благоустрій району.

Як зауважив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, незважаючи на непрості роки, які переживала наша країна, господарству вдалося не лише утриматися на плаву, а й вийти в лідери сільськогосподарського виробництва.

«Життя дає багато викликів і тільки згуртована робота та пошук нового дає можливість триматися на такому високому рівні, який є у господарства.

Сьогоднішні успіхи ТОВ «Земля і Воля» завтра стануть стартовою площадкою для реалізації нових потужних проектів і розвитку стратегічних напрямків не лише для господарства, а й для всього аграрного сектору області.

Ми взяли курс на серйозний розвиток зернового господарства – в першу чергу кукурудзи – і ті передові технології, які впроваджуються в господарстві, актуальні й для інших сільгоспвиробників, які повинні підтягуватися до рівня ТОВ «Земля і Воля», - підкреслив очільник області.


Прес-служба облдержадміністрації