back

Плідна співпраця влади, аграрного бізнесу і територіальних громад сприяє розвитку сільських територій

12-08-2013 | 12:27

Розвиток сільських територій, створення сприятливих умов для життєдіяльності та підвищення добробуту населення є одним з головних завдань влади. На цьому акцентував увагу Президент України Віктор Янукович у щорічному посланні до Верховної Ради України.

12 серпня під час наради голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко наголосив, що для вирішення завдань, поставлених Главою держави органами влади Чернігівщини реалізуються низка відповідних програм. Діє обласна Програма індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім», за рахунок якої вводяться в експлуатацію житлові будинки, купуються селянські садиби, споруджуються вуличні розподільчі газові мережі, газифікуються житлові будинки.

На підтримку соціальної сфери Чернігівщини у минулому році спрямовано майже 160 млн. грн. асигнувань. За рахунок цих коштів здійснювалось будівництво, реконструкція систем опалення закладів освіти, охорони здоров’я, культури, об’єктів комунального господарства сільських населених пунктів.

До розвитку сільських територій залучаються також місцеві підприємства аграрного бізнесу. Розроблена методика участі агробізнесу в соціальному житті села і вже є приклади плідної співпраці агро формувань з територіальними громадами. Так, станом на 1 серпня поточного року укладено 610 соціальних угод між орендарями сільськогосподарських угідь та територіальними громадами, а допомога підприємств аграрного бізнесу для підтримки села на різні потреби складала майже 34 млн. грн.

Активну участь у розбудові інфраструктури сільських населених пунктів, ремонті доріг, шкіл, дитячих садків, будинків культури, наданні коштів для вирішення соціальної допомоги населенню беруть агроформування Бобровицького, Прилуцького, Носівського Бахмацького, Варвинського, Чернігівського, Срібнянського районів.

“Плідна співпраця влади, аграрного бізнесу і територіальних громад сприяє розвитку сільських територій та підвищує добробут сільського населення”, – зауважив Володимир Хоменко.

Прес-служба облдержадміністрації