back

З новосіллям!

25-12-2008 | 17:21

Зимові свята багатодітна родина Хасенків з села Корінецьке Талалаївського району зустрічає в новій оселі. Ця радісна подія сталася завдяки спільному проекту влади та бізнесу «Зігрій любов’ю дитину» і особистій ініціативі голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка.

За кошти, виділені з обласного бюджету, придбали двоповерховий газифікований будинок. У ньому є гаряча й холодна вода, всі необхідні меблі, побутова техніка, постільна білизна та інші потрібні великій родині речі. На просторому подвір’ї - 4 сараї, гараж, колодязь, поруч сад.

З п’ятнадцятьох дітей Таїсії Костянтинівни одинадцятеро живуть разом з нею. Старші вже дорослі й забезпечують себе самостійно. Семеро навчаються у Корінецькій школі. Тепер їм не треба тіснитися, шукаючи місця для підготовки уроків. У просторому будинку і малеча має, де бавитися, не заважаючи старшим, і матір може відпочити після довгого клопітного дня.

Радість прийшла і в родину Деркачів з Борзни – батько, мати та десятеро діточок святкують вхідчини. Сталася довгоочікувана для багатодітної родини подія в переддень Нового року.

Ще не віриться Наталії Миколаївні в такий різдвяний подарунок – стільки мріяли, планували, та хіба під силу молодим батькам, у котрих синів та дочок різного віку - від 17 років до чотирьох місяців – аж десятеро, побудувати просторий дім? От і тіснилися в старому. Та найгірше, згадують Деркачі, що батькові та старшому сину доводилося в будь-яку погоду діставатися за півтора десятка кілометрів до господарства, аби подоїти корову, погодувати живність. Без такої підмоги не прожити дружній і працьовитій родині.

Тепер таких проблем не буде, бо поряд з будинком - понад тридцять соток землі, тут і город, і господарство облаштують. А трудитися в родині привчають змалечку, вміють Деркачі все робити завзято й весело. Тому радіють за них друзі, знайомі. А ще – благодійники, котрі подарували родині просторий будинок.

Наталія Миколаївна вже й листа з подякою їм написала. Є в ньому щирі й прості рядки, що йдуть з глибини материнської душі:” Зараз на дворі зима, падає сніг, а наші серця сповнені теплом, в них загорілися вогники надії. Вам і не передати, який у нас святковий настрій!” А звертається багатодітна мати до двох чоловіків – народного депутата України Едуарда Прутника і голови облдержадміністрації Володимира Хоменка. Саме Володимир Миколайович був ініціатором доброї справи, а Едуард Анатолійович щедрим виконавцем ідеї. Недаремно йому одному з перших на Чернігівщині було присвоєне почесне звання „Благодійника року” імені меценатів Тарновських.

„ Хочемо побажати, щоб Ваша життєва стежина була щедра на здоров’я, благополуччя, душевний спокій. Хай береже Бог Вас та Ваші родини!”, - завершує свого листа Наталія Деркач. Гарні слова від гарної людини – хай буде більше на Чернігівщині тих, кому, як Володимиру Хоменку і Едуарду Прутнику хочеться їх сказати!