back

Дітям Жовтневого стало тепліше

25-12-2008 | 11:11

Днями у Жовтневому Коропського району відбулась подія, що не залишила байдужим майже нікого у селі - до місцевої школи підвели газ та ввели в дію нову котельню. Крім того, старі вікна, які вже зовсім не тримали тепла, замінили на нові – сучасні, металопластикові.

За словами директора школи Івана Ігнатенка, ще минулого року температура в шкільних приміщеннях, де не тільки навчаються 120 учнів, а й виховуються 20 дошкільнят, знижувалася до 11 градусів тепла. Не рятували й електричні обігрівачі.

Реконструкція шкільної системи опалення стояла на порядку денному кілька років. А зрушила з місця після того, як майже рік тому під час роботи виїзної приймальні в школі побував голова облдержадміністрації Володимир Хоменко. Завдяки його клопотанням та за дієвої підтримки депутата обласної ради Петра Шаповала, на газифікацію та ремонт школи були виділені солідні кошти. Хід робіт контролювало й обласне, і районне керівництво. Не залишалися осторонь сільський голова та директор місцевого сільгосппідприємства.

Тож запуск нової котельні став справжнім святом, де в числі почесних гостей були заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус та Петро Шаповал. Вітаючи колектив оновленої школи, Наталія Василівна підкреслила, що обласна держадміністрація під особливою увагою тримає проблеми освітянської галузі і прагне якнайшвидше їх вирішувати, адже саме в сьогоднішніх школах закладаються підвалини нашого завтра. Ще одним приємним сюрпризом для школярів стали подарунки від Володимира Ємця. Народний художник України передав школі три полотна з краєвидами Жовтневого та свою книгу.