back

Голова облдержадміністрації зустрівся з чемпіонами та призерами ХXVІІ Всесвітньої літньої Універсіади

08-08-2013 | 12:35

З 6 по 17 липня 2013 року в м. Казань (Російська Федерація) відбулася ХХVІІ Всесвітня літня Універсіада.

У змаганнях взяли участь представники 162 країн. На Універсіаді було розіграно 350 комплектів нагород з 27-ми видів спорту.

У загальнокомандному заліку збірна України посіла 6 місце, виборовши 77 медалей, з яких: 12 – золотих, 29 – срібних, 36 – бронзових.

У складі української делегації в змаганнях Універсіади взяли участь 363 спортсмени, з них 7 представників від Чернігівської області.

Спортсменами області завойовано 4 медалі, з яких 2 золоті і 2 срібні.

Золоті медалі вибороли заслужений майстер спорту України Олена Костевич (кульова стрільба в особистому заліку) та майстер спорту України міжнародного класу Дмитро Митрофанов (бокс у ваговій категорії до 75 кілограмів).

Срібні медалі завоювали Олена Костевич (кульова стрільба в командному заліку) та майстер спорту України міжнародного класу Луїза Гайнутдінова (боротьба самбо у ваговій категорії до 68 кілограмів).


8 серпня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко привітав уславлених спортсменів та їх тренерів із визначними досягненнями.

«Кожна ваша нагорода, отримана у напруженій безкомпромісній боротьбі, є свідченням високого професіоналізму і майстерності, волі до перемоги. Поза сумнівом, досягненню таких високих результатів передувала багаторічна кропітка і напружена праця як ваша особисто, так і ваших тренерів, й усіх, хто забезпечував участь українських спортсменів у змаганнях», - наголосив керівник області.

Свідченням високої оцінки з боку керівництва держави видатних досягнень наших спортсменів стало відзначення державними нагородами чемпіонів і призерів Всесвітньої Універсіади та їх наставників.

«Президент України Віктор Федорович Янукович, акцентуючи увагу на необхідності виховання фізично і морально здорової нації, надає всебічного сприяння розвитку фізичної культури і спорту.

Зі свого боку, обласна державна адміністрація, реалізуючи в регіоні соціальні ініціативи Глави держави, і надалі буде всіляко підтримувати чернігівських спортсменів. Насамперед, це стосується забезпечення провідних спортсменів області необхідним спортивним інвентарем і обладнанням, поліпшення умов для тренувань, фінансування участі у спортивних змаганнях та навчально-тренувальних зборах», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Він запевнив, що місцеві органи влади докладатимуть максимум зусиль, щоб оперативно і якісно вирішувати проблемні питання, які практично щодня виникають у сфері спортивного розвитку в регіоні.

Також очільник області виконав приємну місію – вручив відзнаки обласної державної адміністрації та пам’ятні подарунки.


Прес-служба облдержадміністрації