back

В області готуються до відзначення головного свята держави – Дня Незалежності України

08-08-2013 | 12:15

Цілу низку святкових заходів планується провести в області з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 22-ї річниці незалежності України. Про це зазначалося на засіданні організаційного комітету, яке 8 серпня провів в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика.

«Особливу увагу цьому заходу приділяє Президент України Віктор Янукович, адже День Незалежності відтворює загальнодержавну ідею та духовне оновлення, сприяє подальшому утвердженню патріотизму та консолідації суспільства», - підкреслив Юрій Музика.

За інформацією організаторів святкування розпочнуться 17 серпня у смт Любеч, де пройде VІ Міжнародний фестиваль традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь».

21 серпня на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади за участю Запорізької, Івано-Франківської та Чернігівської областей відбудеться веб-конференція, присвячена 22-й річниці незалежності України.

У День Державного Прапора України - 23 серпня на Красній площі обласного центру запланована урочиста церемонія підняття Державного Прапора та акція з врученням паспортів «Я громадянин України». Цього ж дня вулицями Чернігова рушить автопробіг та відбудуться урочистості і святковий концерт в обласному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка.

Делегації області візьмуть участь у традиційних урочистостях у Національному палаці «Україна» та виставковій акції «Барвиста Україна», де буде представлено виставку-презентацію «Сіверські контракти-2013».

Традиційно, керівництво області у головне свято держави покладе квіти до пам’ятників Т.Г.Шевченку та «Борцям за волю та незалежність України» у м. Чернігові та відкриє VІІІ Міжнародний фольклорний фестиваль національних культур «Поліське коло».

Цього ж дня в обласному центрі пройде виставка квітів і плодів «Щастя краси», фестиваль «Сорока ух», велика концертна програма за участю естрадних виконавців на Красній площі та святковий феєрверк.

Окрім цього у музейних, бібліотечних установах області організовуватимуться тематичні виставки, екскурсії та зустрічі.

Відповідні урочисті та святкові заходи з нагоди Дня Державного Прапора та 22-ї річниці незалежності України заплановано провести у всіх населених пунктах області.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації