back

Обговорили зміни, обмінялися думками

14-04-2010 | 16:58

Сьогодні в облдержадміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Наталії Білоус відбулось чергове засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

Учасники засідання обговорили зміни до законодавства про дозвільну систему, які набули чинності з 1 квітня 2010 року.

Як зазначалося, ці зміни наближають нашу країну до європейських стандартів ведення бізнесу і є актуальними для розвитку підприємництва.

Так, на законодавчому рівні визначено принципи “мовчазної згоди” та “організаційної єдності”, встановлено спосіб, відповідно до якого суб’єкти господарської діяльності набувають права на провадження певних дій щодо здійснення діяльності без отримання дозвільного документу шляхом повідомлення державного адміністратора або представника дозвільного органу про відповідність матеріально-технічної бази вимогам законодавства.

Також на засіданні було розглянуто практичні аспекти роботи за принципом організаційної єдності дозвільного центру м. Чернігова.

Підбиваючи підсумки обговорення, заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус наголосила на необхідності подальшого вдосконалення законодавства України про дозвільну систему шляхом напрацювання відповідних пропозицій до нормативно-правового регулювання цієї сфери.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації