back

Житлово-комунальне господарство області активно готується до зими

04-08-2013 | 08:51

Стан підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період, у середньому по країні, становить 60%. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник 2 серпня під час всеукраїнської селекторної наради. Від Чернігівщини у селекторі взяв участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко.

Як зазначалося, в усіх регіонах підготовка житлового фонду проводиться за плановими показниками. На сьогодні підготовлено 133 тисячі житлових будинків (65,0 % від плану), 15 тисяч шкіл (78,3 %), 11 тисяч дитячих садків (79,4 %) та 5,3 тисячі лікарень (73,1 %).

Відповідно до графіку підготовлено 17 тисяч котелень (68,5 % від плану). Заготовлено 396215,1 тонн вугілля (80,9 % до плану), створено запаси рідкого палива в обсязі 57133,7 тонн (64,6 % до запланованого). Відремонтовано: 1070 км водопровідних мереж (65,5% до плану); 424 км каналізаційних мереж (68,0%).

На селекторній нараді також акцентувалося, що регіони повинні перевірити обґрунтованість тарифів, підвищених за останній тиждень на житлово-комунальні послуги та забезпечити стовідсоткові розрахунки за спожитий газ.

Звертаючись до присутніх, Геннадій Темник наголосив, що місцевим органам виконавчої влади необхідно вжити заходи щодо організації дієвого і системного контролю за ходом будівництва об’єктів, включених до плану року, та сприяти громадянам у реалізації їх права на житло, зокрема через участь у державних житлових програмах. Він поставив завдання керівникам місцевих органів виконавчої влади взяти під контроль виконання та фінансування житлових програм, насамперед з місцевих бюджетів, та забезпечити координацію роботи банків, забудовників та громадян під час реалізації програми здешевлення вартості пільгових іпотечних кредитів.

На Чернігівщині рівень підготовки до зими об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери становить 65%. Наразі комплексно підготовлено 3372 житлових будинків, 390 шкіл, 278 дитячих садочків та 53 лікарні. Згідно планових завдань триває підготовка котелень, водопровідних, каналізаційних станцій, артезіанських свердловин тощо.

Комунальники області запевняють, що до 1 вересня стовідсотково будуть готові до роботи в осінньо-зимовий період всі об’єкти соціальної сфери області.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації