back

Урочисто відкрито мринське газосховище

16-12-2008 | 17:28

Сьогодні в селі Мрин на Носівщині урочисто відкрито новозбудовану компресорну станцію «Бобровницька». Ця станція – один з об’єктів магістрального газопроводу «Тула – Шостка – Київ». Введення її в експлуатацію дозволить збільшити обсяги перекачування газу через газосховище до 1,6 – 1,8 мільярдів кубометрів, що, безперечно, позитивно вплине на надійність та стабільність роботи газотранспортної системи України.

На КС «Бобровницька» встановлені 6 нових газоперекачувальних агрегатів вітчизняного виробництва. Передбачена система утилізації тепла вихлопних газів, яке буде використовуватись для обігріву приміщень.

Спорудження цієї станції розпочиналося понад десять років тому, але з ряду причин було заморожене. Зважаючи на важливість об’єкта та завдяки наполегливому втручанню обласної державної адміністрації, будівництво компресорної станції, яке особливо активно велося протягом останнього часу, завершено. Його кошторисна вартість - 310,1 млн. грн. Як підкреслив під час урочистостей заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Вадим Чупрун, чверть газу, що транспортується до Європи, йде через Україну. Тому якість роботи газотранспортної системи нашої держави є вагомою складовою її міжнародного авторитету.

Урочисте відкриття газосховища стало святом не лише для НАК „Нафтогаз України”, ДК „Укртрансгаз” та підприємств, що його будували, а й для жителів навколишніх сіл Носівського району. Адже роботу станції забезпечуватиме більше двохсот працівників.

- Важко переоцінити значення сьогоднішньої події, яка є свідченням розвитку і нашої країни в цілому, і Чернігівської області зокрема, - зазначив у своєму вітальному слові заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло. Він вручив кращим будівельникам почесні грамоти обласної державної адміністрації.