back

Нова котельня на підприємстві УТОГ

16-12-2008 | 11:21

15 грудня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко зустрівся з головою Центрального правління Українського товариства глухих (УТОГ) Юрієм Максименком. Під час зустрічі Ю.Максименко вручив В.Хоменку за підтримку та сприяння обласній організації Товариства відзнаку УТОГу „За заслуги”.

Після зустрічі в облдержадміністрації Володимир Хоменко та Юрій Максименко взяли участь у відкритті нової котельні, збудованої для Чернігівського учбово-виробничого підприємства УТОГ. Котельня збудована за власні кошти підприємства, а обладнання закуплене за гроші, виділені Фондом соціального захисту інвалідів. А це 200 тис. грн.

Гості пересвідчилися: котельня відповідає всім сучасним вимогам, що дасть змогу значно поліпшити умови праці людей з обмеженими фізичними можливостями, які працюють на підприємстві.

Під час спілкування з колективом підприємства Володимир Хоменко запевнив, що обласна державна адміністрація й надалі надаватиме підтримку тим, хто її особливо потребує. В свою чергу Юрій Максименко висловив щиру подяку керівництву облдержадміністрації за предметну турботу про інвалідів.

Також гості ознайомилися з роботою швейного цеху, відвідали магазин-склад готової продукції, де, оглянули вироби, які шиють на підприємстві. Голова облдержадміністрації пообіцяв докласти зусиль задля того, щоб допомогти підприємству з реалізацією готової продукції. Обговорювалися й можливі шляхи відкриття пунктів фірмової торгівлі в Ніжині та Прилуках, адже в умовах економічної кризи будь-яка підтримка дуже важлива для підприємства.

Довідково:

Чернігівське учбово-виробниче підприємство Українського товариства глухих створене згідно з постановою Президії Центрального правління УТОГ у 1946 році.

Головна мета діяльності підприємства – виробництво швейної продукції, соціально-трудова реабілітація людей з вадами слуху та інтеграція їх у суспільство шляхом збереження існуючих та створення нових робочих місць.

Основний вид діяльності підприємства – виробництво та реалізація швейних виробів. Асортимент – 200 найменувань, зокрема, виготовляють побутовий та медичний одяг, спеціальні робочі костюми сучасного дизайну, утеплені куртки тощо.

На даний час на підприємстві працює 155 чоловік, з них – 99 інваліди.