back

Підготовка до відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників знаходиться на постійному контролі у керівництва облдержадміністрації

30-07-2013 | 14:20

На цьому наголосив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика під час чергового засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в області 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років.

“Частину завдань, поставлених Главою держави в Указі від 19.10.2012 № 604 «Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років», в цьому році вже виконано. Це, насамперед, гідне відзначення 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років, а також затвердження Програми із пошуку і впорядкування поховань жертв війни в Чернігівській області на 2013—2015 роки тринадцятою сесією Чернігівської обласної ради шостого скликання, яка відбулася 18 червня цього року”, — повідомив в.о. заступника голови облдержадміністрації.

На сьогоднішній день однією з вагомих подій, за його словами, є не тільки святкування, присвячені 70-й річниці визволення Чернігівщини від фашистських загарбників, а й проведення на території області Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України».

Підкреслюючи важливість надання всебічного сприяння обласній, районним та міським організаціям ветеранів України у проведенні даного заходу, Юрій Музика наголосив, що й надалі підготовка до всіх заходів буде здійснюватися у тісній співпраці з ветеранськими організаціями всіх рівнів. “Адже шанобливе ставлення до ветеранів війни, виховання у молоді поваги та вдячності ветеранам за їхні подвиги у боротьбі з фашизмом залишаються незмінними пріоритетами діяльності органів влади”, — сказав він.

Про стан роботи ветеранських організацій області з підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення Чернігівщини від фашистських загарбників, а також про проведення на території області Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» доповів голова обласної організації ветеранів України Анатолій Москаленко.

На завершення засідання Юрій Музика підкреслив, що робота обласної та районних державних адміністрацій, всіх структурних підрозділів облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування повинна бути спрямована на всебічну підтримку ветеранських організацій області з метою спільної підготовки та відзначення на гідному рівні 70-ї річниці визволення Чернігівщини від фашистських загарбників.

Він також закликав докласти максимум зусиль для поліпшення життя цих мужніх людей, забезпечення повсякденних потреб та духовних інтересів ветеранів та всіх громадян старшого покоління.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації