back

Володимир Хоменко виступив перед головами обласних рад

11-12-2008 | 19:19

11 грудня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь у нараді представників Асоціацій місцевих та регіональних влад України, які говорили про адміністративно-територіальну реформу, формування місцевих бюджетів на 2009 рік. У розмові взяли участь голови та заступники голів обласних рад, заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України В’ячеслав Негода, керівник відділу Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України Віктор Олійниченко.

Голова облдержадміністрації звернувся до гостей з вітальним словом. Зокрема, він наголосив, що сучасна Чернігівщина має сприятливі умови для стабільного розвитку та постійного оновлення. У рамках реалізації Стратегії соціально-економічного розвитку області на період до 2015 року виконуються майже 60 державних та 40 регіональних цільових програм.

Він також поінформував про результати діяльності обласної влади у справі вирішення соціальних проблем чернігівського краю. Це, зокрема, реалізація обласної програми «Власний дім»; спільного проекту влади та бізнесу «Зігрій любов’ю дитину»; допомога соціально вразливим мешканцям області; інтеграція в суспільство громадян з особливими потребами; соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з неблагополучних сімей; вирішення проблем сільської медицини.

Володимир Хоменко зазначив, що все це вдалося здійснити завдяки співпраці з більш ніж десятитисячним депутатським корпусом області.

«Те, що ми робимо сьогодні, спрямовано на створення інфраструктури, яка здатна буде забезпечувати високий рівень соціальних послуг населенню як у містах, так, що особливо важливо, і в сільській місцевості. Але для реалізації задуманого треба створити механізм, коефіцієнтом корисної дії якого буде наближення фінансових ресурсів до конкретної території і конкретних людей», - підкреслив голова облдержадміністрації.