back

Про розвиток будівельної галузі на Чернігівщині

29-07-2013 | 16:10

«Розвиток будівництва стане кроком до покращення умов життя громадян. Програма „Доступне житло” стимулюватиме розвиток будівельної галузі. Будівельні компанії мають можливість брати участь у цій програмі, яка буде фінансуватись за рахунок кредитів і частково — за рахунок інвесторів. Запровадження цієї програми дасть змогу залучити до неї якомога більше підприємств галузі, що сприятиме створенню нових робочих місць», — зазначає Президент України.

Про виконання у Чернігівській області завдань Президента України щодо розвитку будівельної галузі йшла мова під час брифінгу за участю заступника голови облдержадміністрації Віктора Геращенка. Спілкування із журналістами відбулося в приміщенні облдержадміністрації 29 липня.

Під час виступу Віктор Геращенко зазначив, що за І півріччя цього року введено в експлуатацію біля 45 тис. кв. м житла, а це становить 72,3% від показника минулого року.

Журналістів цікавили різні питання з приводу вирішення проблем призупинених об’єктів будівництва, а також подальшої реалізації програм державної підтримки будівництва житла.

«Для реалізації програми „Доступне житло” в цьому році з державного бюджету передбачені кошти в обсязі 2,2 млн грн. На сьогоднішній день оформлено документи на 27 квартир. Стосовно виконання програми „Власний дім”, Чернігівська область займає друге місце в Україні після Вінницької області. Загалом цього року планується ввести в експлуатацію 165 тис. кв. м житла. Якщо аналізувати минулий рік, на виконання соціальних ініціатив Президента придбано 212 квартир, у тому числі 89 — за програмою „Доступне житло”», — зазначив Віктор Геращенко.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації