back

Урочистості до Дня місцевого самоврядування

05-12-2008 | 17:32

5 грудня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь у спільному урочистому засіданні постійних комісій обласної ради та обласної асоціації „Ради Чернігівщини” з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Вітаючи зі святом керівництво обласної ради, депутатів усіх рівнів, голів районних та міських рад, Володимир Хоменко зазначив: інститут місцевого самоврядування гуртує людей навколо життєво важливих соціальних питань, людська зацікавленість у розв’язанні яких долає різного роду розбіжності, в тому числі й політичні. І це покладає особливу відповідальність на органи місцевого самоврядування. Адже вони не тільки стають невід’ємною частиною державного устрою, а й мають бути школою суспільної солідарності й толерантності, взірцем діяльності представницького органу, який повинен майстерно узгоджувати різні, часом геть протилежні, соціальні інтереси.

«Історичний досвід і сучасний розвиток переконують: не може бути справжньої демократії та підвищення життєвого рівня людей без зміцнення засад самоврядування. Тому й виконавча влада вважає одним з пріоритетів формування усвідомлення кожним громадянином своєї причетності до регіональної політики, зацікавленості в її ефективності, в тому числі й через розвиток інституту самоврядування. Це є запорука збереження миру і спокою в суспільстві, неодмінна умова соціально-економічного та культурного прогресу сіл, селищ і міст Придесення», - сказав голова облдержадміністрації.