back

Засідання соціально-економічної ради

05-12-2008 | 16:53

3 грудня відбулося останнє в цьому році засідання соціально-економічної ради, на якому заступник голови облдержадміністрації, голова повноважних представників від обласної державної адміністрації Наталія Білоус підбила підсумки роботи ради у 2008 році.

Як зазначила Наталія Білоус, Рада працювала досить плідно – все заплановане вдалося зробити. Крім того, розглядалися актуальні питання, які виносило на порядок денний саме життя, як от стан справ у сфері пасажироперевезень на автомобільному транспорті, про ліквідацію конфлікту на державному підприємстві «171 Чернігівський ремонтний завод».

У зв’язку з прийняттям Генеральної угоди на державному рівні в цьому році внесено зміни й доповнення до регіональної, сторонам соціального діалогу рекомендовано привести у відповідність колективні договори на рівні підприємств.

У членів ради викликала занепокоєння ситуація, що склалася в профспілкових організаціях області, тому було заслухано інформацію з даного питання голови Федерації профспілкових організацій області Володимира Струка. Він виклав позицію Федерації профспілкових організацій області щодо конфлікту та повідомив, що керівництво Федерації звернулось до державних, правоохоронних органів з метою захисту законних прав діючих профспілкових органів ФПО, членських організацій та притягнення організаторів незаконних дій до відповідальності.

Зазначалося під час засідання про соціальний діалог на національному рівні та взаємодію Уряду, органів виконавчої влади і всеукраїнських професійних спілок та їх об’єднань.

Йшлося також про стан, проблеми та завдання щодо підвищення ефективності системи професійного навчання кадрів на виробництві в області, зокрема, на підприємствах переробної промисловості.

Наостанку було затверджено план роботи соціально-економічної ради на 2009 рік.