back

Лісівники Сіверського краю підбили підсумки роботи за І півріччя

19-07-2013 | 16:29

19 липня відбулася розширена колегія Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, на якій ішлося про фінансово-господарську діяльність підприємств Чернігівського ОУЛМГ за І півріччя поточного року та підбивалися підсумки обласного змагання серед колективів державних лісогосподарських підприємств за цей період.

У засіданні колегії взяв участь заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександр Шанойло, начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Лозицький, директори та голови профспілкових комітетів держлісгоспів.

Аналізуючи ситуацію в лісовій галузі, Олександр Шанойло відмітив, що лісогосподарська галузь Чернігівщини працює стабільно та є важливою складовою економіки регіону. Він закликав лісогосподарські підприємства, які, зазвичай, працюють на території сільських населених пунктів, активно долучатися до розбудови соціальної інфраструктури села, створювати сприятливі умови для життєдіяльності та підвищення добробуту сільського населення. Саме ці завдання ставить перед регіонами Президент України Віктор Янукович.

«Зважаючи на спекотну погоду, актуальним залишається питання профілактики та попередження виникнення пожеж. Це, перш за все, дотримання всіма підприємствами різних форм власності правил пожежної безпеки, укомплектування необхідними матеріалами, особливо перед відкриттям сезону полювання», – наголосив Олександр Шанойло.

Він також звернув увагу на те, що в області з метою підвищення енергоефективності та освоєння практичного потенціалу енергозбереження ведеться робота щодо переобладнання котелень бюджетних установ для використання низькосортної деревини та відходів від деревообробки.

Валерій Лозицький зазначив, що звітний період був досить напруженим, але заплановані лісогосподарські заходи забезпечили зростання виробництва та реалізації продукції.

Так, продуктивність праці зросла на 10,8%, лісівники Чернігівщини створили лісові культури на площі 1948,0 га (120% піврічного завдання та 101% до річного), в тому числі захисних лісових насаджень 218,6 га (112% піврічного завдання та 109% до річного). Уже створено 17,3 га плантацій швидкоростучих лісових порід, що становить 115% річного завдання. Виконано план по догляду за лісовими культурами на землях лісового фонду на 123%.

Начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства підкреслив, що другий рік поспіль підприємства почали інтенсивно займатися вирощуванням декоративного та садивного матеріалу для реалізації населенню, підприємствам, а також для озеленення сіл та міст. Цієї весни лісівники активно долучилися до озеленення об’єктів соціальної сфери Чернігівщини.

Підбиваючи підсумки обласного змагання серед колективів державних лісогосподарських підприємств, переможцями стали: колектив Холминського державного лісогосподарського підприємства (директор Олександр Демченко) – І місце; колектив Остерського державного лісогосподарського підприємства (директор Юрій Кравчук) – ІІ місце, колектив Добрянського державного лісогосподарського підприємства (директор Іван Горохівський) – ІІІ місце.

Під гучні оплески колег переможців привітали заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Олександр Шанойло та Валерій Лозицький, вручивши заслужені нагороди.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

фото Миколи Тищенка, Чернігівське ОУЛМГ