back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді

19-07-2013 | 14:28

19 липня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки до нового опалювального сезону, яку провів Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Питання порядку денного наради також стосувалися реалізації в регіонах державних житлових програм та надання адміністративних послуг засобами поштового зв’язку.

У нараді також взяли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, перший заступник Голови правління НАК Нафтогаз України Валентин Франчук, заступник генерального директора Укрпошти Геннадій Вовк та керівники регіональних органів влади.

Як повідомив Віце-прем’єр-міністр, Президентом України поставлене завдання за три роки вдвічі (на 4,2 млрд куб.м) зменшити споживання природного газу за рахунок економії газу при транспортуванні тепла та за рахунок його заміщення альтернативними енергоносіями.

«Завдання цього опалювального сезону – скорочення споживання природного газу підприємствами ЖКГ ще на 5%. Для цього в регіонах триває ремонт та реконструкція котелень, в тому числі - заміна застарілих котлів на сучасні, які мають більший ККД і використовують менше природного газу», - сказав Олександр Вілкул.

Наразі вже реконструйовано більше половини з намічених 663 котелень. Встановлено 601 новий котел із запланованої 1-єї тисячі. Ще 1 тисяча котлів буде капітально відремонтована до початку опалювального сезону.

Олександр Вілкул зазначив, що для зменшення втрат під час передачі тепла, які складають до 45%, до наступного опалювального сезону планується модернізувати 471 км тепломереж. Наразі роботи проведені вже на 250 км (53%). Планується до 2015 року модернізувати майже 8 тисяч км тепломереж.

В регіонах встановлюються котли, що працюють на альтернативному виді палива, зокрема, торфі і пілетах. Віце-прем’єр-міністр України дав завдання учасникам селекторної наради систематизувати цю роботу.

Також він поставив завдання Мінрегіону та облдержадміністраціям активізувати роботу з перевірки та аналізу економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги в регіонах.

Уряд створює умови для надання громадянам спрощеного доступу до адміністративних послуг. Зокрема, для цього реалізується проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту». Якщо станом на 1 січня 2013 року такі послуги надавало 11 відділень зв’язку, то на сьогодні їх вже 4 600 в усіх 27 регіонах.

Як зазначив Олександр Вілкул, згідно з Національним планом дій до кінця 2013 року всі понад 13 тисяч відділень Укрпошти мають надавати такі послуги.

Завдяки проекту люди мають можливість прямо у відділеннях поштового зв’язку швидко та якісно отримати допомогу в оформленні запитів та звернень для одержання субсидії, оформлення пенсії, реєстрації фізичної особи-підприємця чи встановлення пільгового статусу учасника або інваліда війни.

«Проект спрощення надання адмінпослуг через Укрпошту має велике соціальне значення. Особливим попитом цей проект користується у громадян, які проживають у сільській місцевості, пенсіонерів, інвалідів, ветеранів праці, малозабезпечених сімей. Тому Уряд приділяє особливу увагу контролю за виконанням цього проекту», - сказав Олександр Вілкул.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко доповів Віце-прем’єру про ситуацію в області із зазначених питань.

Він, зокрема, повідомив, що підготовка об’єктів комунального господарства та соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років відбуваються відповідно до комплексного плану і з дотриманням затверджених графіків.

Очільник області запевнив, що усі вони будуть повністю підготовлені до зими своєчасно.

Також в області триває реалізація державних житлових програм.

«Маємо всі умови для того, щоб виконати плани на цей рік у повному обсязі», - наголосив Володимир Хоменко.

Що стосується спрощеного доступу громадян до адмінпослуг через пошту, то на сьогоднішній день в області визначено 30 актуальних послуг, в реалізації проекту задіяно 60 відділень поштового зв’язку, до кінця місяця буде підключено ще 100 відділень.

Як зазначив голова облдержадміністрації, для підвищення ефективності цієї діяльності ведеться інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення про спрощений доступ до адмінпослуг у відділеннях зв’язку.

За матеріалами прес-служби Віце-прем'єр-міністра та прес-служби облдержадміністрації