back

Заступник Міністра представив керівників Головного управління Міндоходів у Чернігівській області та Чернігівської митниці Міндоходів

19-07-2013 | 09:55

Мета візиту заступника Міністра доходів і зборів України-керівника апарату Віктора Левицького на Чернігівщину - представлення керівників Головного управління Міндоходів у Чернігівській області та Чернігівської митниці Міндоходів. Участь в урочистостях з цієї нагоди взяли голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, керівники державних, правоохоронних та судових органів Чернігівської області.

Заступник Міністра прибув одразу після завершення у Києві наради з Європейською бізнес-асоціацією. А відтак поінформував про найважливіше, що нині цікавить бізнес.

Зокрема, це трансфертне ціноутворення. Щойно прийняті нововведення з податку на прибуток відповідають найкращим стандартам у Європі та світі.

Серед актуальних питань бізнес-середовища – і сервіс. Електронізація процесу надання адміністративних послуг громадянам – це шлях, який обрало Міністерство доходів і зборів. Нині 98 відсотків звітності з ПДВ подається в електронному вигляді. Для порівняння – два роки тому цей показник становив лише 30 відсотків. Робиться все, аби мінімізувати контакт контролюючої структури з платником та створити найсприятливіші умови для започаткування бізнесу.

Серед стратегічних завдань, які окреслив Віктор Левицький, - боротьба з контрабандою. В Україні вона повинна стати економічно нерентабельною.

А таке явище, як корупція серед працівників Міндоходів, має зникнути з лексикону. І в цьому напрямку ведеться послідовна робота – за минулий рік корупційних проявів поменшало у 10 разів.

Як важливу складову успішної роботи, заступник Міністра назвав ініціативу на місцях. Тому на керівні посади призначаються люди, які користуються авторитетом і здатні виправдати довіру.

Відповідними наказами Міністерства доходів і зборів України начальником Головного управління Міндоходів у Чернігівській області призначений Андрій Лаврешов, начальником Чернігівської митниці Міндоходів - Олександр Іванов.

Вітаючи новопризначених керівників, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив, що функція контролюючих структур має бути не фіскальною, а стимулюючою. Саме спільними зусиллями можна створити привабливий інвестиційний клімат. І на Чернігівщині вже багато зроблено. Володимир Хоменко впевнений, що новопризначені керівники продовжуватимуть цей курс і підвищуватимуть довіру людей до влади.

Передав привітання від депутатського корпусу і голова обласної ради Анатолій Мельник.

Висловлюючи подяку за високу довіру, начальник Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Андрій Лаврешов запевнив, що всі доведені завдання підпорядкований йому колектив виконуватиме вчасно і в повному обсязі. А також, у свою чергу, привітав заступника Міністра доходів і зборів-керівника апарату Віктора Левицького з присвоєнням йому у відповідності з Указом Президента України Віктора Януковича чергового звання держслужбовця.

Дякуючи керівникам місцевої влади за підтримку, Андрій Лаврешов також запевнив, що буде надійним помічником у забезпеченні економічної стабільності в регіоні. Звертаючись до керівників державних, правоохоронних та судових органів Чернігівської області, він висловив надію на плідну співпрацю та подякував за повагу до Міністерства.

Щодо стосунків з колективом, Андрій Лаврешов зазначив, що його вимоги до підлеглих прості і зрозумілі – чітке виконання доведених завдань та ініціативність. Крім стабільності та впевненості у завтрашньому дні, він побажав підлеглим не лише з гарним настроєм завершувати робочий день, але й з радістю його розпочинати.

Про готовність колективу ефективно і результативно працювати запевнив і начальник Чернігівської митниці Міндоходів Олександр Іванов.

Після урочистої наради відбувся брифінг для засобів масової інформації.


Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів
у Чернігівській області