back

Заборгованість із заробітної плати має бути ліквідована найближчим часом

18-07-2013 | 17:07

На виконання Указу Президента України «Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території» у подальшому на засіданнях Колегії облдержадміністрації буде заслуховуватися інформація керівників підприємств, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час проведення розширеного засідання Колегії облдержадміністрації.

Особлива увага буде приділятися підприємствам, на яких є певні невирішені проблеми, у першу чергу ті, що торкаються особистих інтересів працівників.

Питання стану погашення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам на підприємствах-боржниках, розглядалося на засіданні Колегії облдержадміністрації 25 квітня цього року, а також неодноразово на засіданнях обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Проте керівники дочірнього підприємства НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія» та державного підприємства «Чернігівторф» не вжили дієвих заходів щодо погашення заборгованості із заробітної плати працівникам очолюваних підприємств і до цього часу не забезпечили виконання прийнятих рішень.

Присутні заслухали інформацію в.о. директора державного підприємства «Чернігівторф» Українського концерну торф'яної промисловості «Укрторф» Юрія Поперечного та голови комісії з припинення дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія» Олександра Любомирського.

«Керівник підприємства несе персональну відповідальність за невиплату заробітної плати працівникам», - нагадав очільник області.

За його словами, враховуючи ситуацію, що склалась на даних підприємствах щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам, бездіяльність їх керівників у вирішенні даної проблеми, в разі невиконання ними прийнятих зобов’язань облдержадміністрація буде вимушена звернутись до правоохоронних органів щодо вивчення ситуації та вжиття заходів, передбачених чинним законодавством.

Прес-служба облдержадміністрації