back

За участі радника Президента України Володимира Зубанова на Ічнянщині відбулося обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування

17-07-2013 | 16:53

17 липня 2013 року в Ічнянському районі з робочим візитом побував радник Президента України Володимир Зубанов. У поїздці Ічнянщиною його супроводжували в. о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика та голови райдержадміністрації і районної ради Сергій Рубашка та Євген Баранович.

Гість провів зустрічі у Дорогинській та Рожнівській сільських радах з депутатами місцевих рад, членами виконкомів, керівниками підприємств та установ, розташованих на території даних рад. Радник Президента України ознайомив присутніх з проектом Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Як неодноразово наголошував Глава держави, саме від реалізації в регіонах основних завдань реформування місцевого самоврядування будуть залежати терміни та успіх змін, спрямованих на створення сучасної, ефективної, конкурентоздатної України. За словами Володимира Зубанова, реформа має визначити напрями, механізми, терміни формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади, а також сприяти максимальному забезпеченню надання якісних і доступних публічних послуг, захисту інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності.

Окрім цього, радник Глави держави ознайомився з організацією освітнього процесу та матеріально-технічною базою навчально-виховного комплексу «Дорогинська ЗОШ І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад», реалізацією у Рожнівці цільової інвестиційної програми «Соціальний розвиток місцевих громад у Ічнянському районі на 2011 – 2015 роки» та програми відновлення електричних мереж зовнішнього освітлення населених пунктів району.

Оновлена будівля Рожнівського фельдшерсько-акушерського пункту, шість кілометрів нових вуличних електричних мереж — наочні приклади реалізації у районі поставлених Президентом України завдань щодо створення належних умов для жителів сільських громад.

По закінченню візиту Володимир Зубанов відвідав Національний історико-культурний заповідник «Качанівка», де провів зустріч з трудовим колективом.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації