back

Президент України: «Необхідна широка дискусія щодо Концепції реформи місцевого самоврядування»

16-07-2013 | 15:33

З нагоди 23-ї річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України в Чернігівській обласній раді відбулося засідання «круглого столу». В рамках зустрічі обговорювалися питання проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади та особливості реалізації державної політики національної пам’яті в Івано-Франківській і Чернігівській областях.

Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності широкої дискусії навколо напрацьованого проекту Концепції реформи місцевого самоврядування. Про це повідомив радник Президента України, народний депутат України IV, V, VI скликань, президент благодійного фонду «Схід-Захід разом» Володимир Зубанов, виступаючи на засіданні «круглого столу».

Голова обласної ради Анатолій Мельник розповів учасникам зустрічі — представникам органів місцевого самоврядування Чернігівщини, членам делегації Асоціації молодих сільських голів Прикарпаття — про особливості співпраці органів влади щодо соціально-економічного розвитку територіальних громад області. Крім того, голова обласної ради повідомив, що на нещодавньому виїзному засіданні обласної асоціації «Ради Чернігівщини» було детально обговорено проект Концепції реформи місцевого самоврядування, а отже ця реформа відбувається у тісному діалозі з усіма зацікавленими сторонами.

«Завдання реформи місцевого самоврядування полягає в тому, щоб кожна людина, незалежно від місця проживання, мала все необхідне для цивілізованого життя: освіту, роботу, послуги охорони здоров’я тощо. Провести цю реформу без участі та допомоги місцевої влади неможливо, а отже центральна влада повинна надати місцевій владі повноваження і відповідні кошти», — сказав радник Президента України Володимир Зубанов.

На засіданні круглого столу представники Івано-Франківської області та Чернігівщини обмінялись досвідом щодо реалізації на регіональному рівні державної політики національної пам’яті.

Також участь у засіданні «круглого столу» взяли перший заступник голови Чернігівської обласної ради Іван Коробка, в. о. заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Юрій Музика та директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Володимир Бойко.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації