back

Щоб до мінімуму скоротити пожежі в області, необхідно в першу чергу працювати на упередження

13-07-2013 | 12:13

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час засідання обласного оперативного штабу з попередження, локалізації і гасіння пожеж у лісах, на сільгоспугіддях і торфовищах у літній період 2013 року.

Про готовність до захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь звітував перший заступник начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Олександр Пугач. Зокрема він зазначив, що в області постійно вживаються заходи щодо попередження пожеж, проводяться спільні перевірочні рейди щодо дотримання правил пожежної безпеки (за звітний період проведено 115 таких рейдів).

Заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Володимир Дайнека зазначив, що у зв’язку з погодними умовами кількість пожеж в області у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилась. Для попередження пожеж в активному режимі відбувається постійний моніторинг пожежонебезпечних територій, обмежено в’їзд транспорту до лісових угідь, постійно ведеться роз’яснювальна робота через ЗМІ. Також є домовленість щодо спільних дій з Російською Федерацією та Республікою Білорусь на випадок виникнення пожежі у прикордонній смузі.

Підбиваючи підсумки засідання штабу, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив, що цьогорічні кліматичні умови та господарська діяльність створюють досить складну обстановку, особливо у сільській місцевості. «Необхідно докласти максимальних зусиль, щоб не допустити пожеж на полях. Особливої уваги потребують військові лісгоспи, адже саме там найбільший процент загорянь. Головне — узгодженість роботи всіх служб і робота на упередження», — сказав очільник області.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації