back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко: «Ми повинні докласти всіх зусиль, щоб дитина залишилася у родині разом з батьками»

11-07-2013 | 14:47

На цьому очільник області наголосив під час наради з питань виконання в області завдань та доручень Президента України Віктора Януковича щодо соціальної підтримки материнства та батьківства, роботи центрів матері та дитини, надання необхідної підтримки сім’ям, які виховують дітей з особливими потребами.

Володимир Хоменко підкреслив, що забезпечення реалізації права кожної дитини, в тому числі з особливими потребами, на виховання в сімейному колі – один з головних напрямків роботи облдержадміністрації.

Він відзначив, що робота обласної влади спрямовується на упередження так званого «штучного сирітства».

«З сирітством треба боротися не тоді, коли дитина вже опинилася в інтернаті при живих батьках. Ми повинні докласти всіх зусиль, щоб не допустити виникнення таких ситуацій та зробити все можливе, аби дитина залишилася у родині», - наголосив голова облдержадміністрації.

На виконання нових соціальних ініціатив Президента України тимчасове житло та соціальний супровід в області здійснює Чернігівський обласний центр матері та дитини «Батьки й дитина разом».

Крім того, до цієї роботи долучаються численні громадські організації. У структурі Громадської ради при облдержадміністрації створено комітет з питань сім`ї, захисту прав дітей, реалізації гендерної політики. Голова та члени комітету з питань сім`ї, захисту прав дітей, реалізації гендерної політики Громадської ради, а також інші представники громадських організацій, благодійних фондів, які працюють в інтересах дітей в регіоні, входять до складу координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації (обласна організація Спілки жінок України, міське громадське об’єднання інвалідів «Шанс», обласне відділення Дитячого фонду України), запрошуються на засідання круглих столів, участі у конференціях, семінарах та інших заходах.

Прес-служба облдержадміністрації