back

Підготовку до осінньо-зимового періоду проаналізували на всеукраїнському селекторі

06-07-2013 | 10:30

5 липня заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді щодо підготовки до осінньо-зимового періоду, яку провів Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.

За словами Міністра, на 1 липня планові показники стану підготовки до роботи в осінньо-зимовий період склали 40%. Очільник Мінрегіону подякував за роботу тим регіонам, які виконують заходи з підготовки до зими вчасно чи з випередженням графіку. За багатьма показниками задовільно проводиться робота у Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Чернігівській та Чернівецькій областях.

Станом на 1 липня підготовлено до зими 85 684 будинки або 42% від плану, 7 916 шкіл (41%), 5 894 дитячих садків (43%) та 3104 лікарні (42%).

Також підготовлено 10521 котельня або 43% від запланованого. Проведено роботи з реконструкції 270 котелень, що складає 41%. Замінено 449 котлів або 40%. Капітально відремонтовано 507 котлів або 48% від запланованого.

Торкнувся Геннадій Темник під час селектору й питання тарифів, наголосивши, що воно перебуває на особливому контролі Уряду.

Він зазначив, що у 2013 році перегляд тарифів здійснювався лише органами місцевого самоврядування. При цьому діапазон зміни тарифів та їх розмір є досить різними. Подекуди спостерігається непослідовна, невиважена тарифна політика органів місцевого самоврядування.

Мінрегіоном направлено листи з вимогою забезпечити до 1 липня утворення на місцях постійно діючих робочих груп з питання перевірки економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги, до складу яких входитимуть, у тому числі, представники Державної інспекції України з контролю за цінами та представники територіальних відділень Антимонопольного комітету України. Станом на 4 липня 2013 такі робочі групи утворено лише у 9 регіонах: АР Крим, Волинській, Донецькій, Житомирській, Київській, Миколаївській, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях.

«Робочі групи не просто повинні бути утворенні, вони мають працювати та забезпечувати перевірку, аналіз економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги», - наголосив Міністр.


Підготовлено Департаментом інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
за матеріалами прес-служби Мінрегіону