back

«За них скажемо...» Відбулось відкриття виставки, присвяченій 75-річниці пам`яті жертв Голодомору 1933-1932 років в Україні

19-11-2008 | 10:03

Під такою назвою 18 листопада у Чернігівському обласному художньому музеї відбулось відкриття виставки, присвяченій 75-річниці пам'яті жертв Голодомору 1933-1932 років в Україні.

Автори ідеї виставки: Чернігівський обласний художній музей, Ніжинське училище культури і мистецтв імені М.Заньковецької та Чернігівська обласна державна адміністрація за сприянням Українського інституту національної пам'яті.

«Встановлено більше тисячі населених пунктів, які найбільше постраждали від цієї трагедії. В області заснована постійна колегія на чолі з головою облдержадміністрації, яка з Українським інститутом національної пам'яті видала обласний том «Національної книги пам'яті». Якраз сьогодні Президент України презентував усі томи цієї книги. Будемо сподіватись, це перший але не останній том пам'яті тих, хто був замордований в ті пекельні часи 1932-33 років.», - повідомила всім присутнім заступник голови ОДА Білоус Наталія Василівна.

На виставці відвідувачі мали змогу познайомляться з роботами художників – студентів Ніжинського училища культури і мистецтв імені М.Заньковецької та картиною заслуженого художника України з Чернігова Андрія Мордовця «1933-й. Автопортрет».

Художні та графічні роботи створюють об'ємну картину Українського Голодомору 1933-1932 років. Це бачення митців, які попереджують глядача: Люди! Будьте пильні, не допустимо повторення страшної трагедії у наш час.

Під час відкриття виставки відбулась презентація книги «Український голодомор: факти, події, дослідження».

Олександр Майшев,
управління культури і туризму облдержадміністрації
Джерело та фото автора: http://cult.gov.ua/news/2008-11-18-702