back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко: «Сприяння розвитку малого і середнього бізнесу закладає основу і перспективу будь-якої економіки»

03-07-2013 | 11:27

На цьому очільник області наголосив під час спілкування з керівництвом ТОВ «Багатопрофільне підприємство „Атілос”», яке займається розробкою і виробництвом радіоелектронної апаратури виробничо-технічного призначення. Це телекомунікаційне обладнання, вироби для автоматичного керування дорожнім рухом, світлодіодні освітлювальні пристрої.

Підприємство є лауреатом Міжнародного відкритого Рейтингу популярності та якості товарів і послуг «Золота Фортуна», неодноразовим переможцем і лауреатом Державних конкурсів «100 кращих товарів України» та «Кращий вітчизняний товар року».

Продукцію ТОВ «Атілос» знають як в Україні, так і за її межами.

Як відзначив Володимир Хоменко, підприємство є одним з кращих зразків ведення бізнесу і прикладом для інших. «Впроваджуючи у виробництві систему організації праці та управління якістю, підприємство в кінцевому результаті має конкурентоспроможну продукцію, яка відповідає найкращим світовим зразкам», — зауважив він.

Голова облдержадміністрації підкреслив: сприяння розвитку малого і середнього бізнесу закладає основу і перспективу будь-якої економіки, тому створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу є одним з пріоритетів роботи влади – як центральної, так і місцевої. На цьому неодноразово наголошував Президент України Віктор Янукович, говорячи, що поліпшення бізнес-клімату та продовження процесу дерегуляції, упорядкування та спрощення системи надання адміністративних послуг залишаються найважливішими пріоритетами.

Для цього робляться поступові кроки, передбачені Програмою економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

На місцевому рівні ведеться системна робота, спрямована на поліпшення бізнес-клімату, спрощення регуляторного середовища, створення умов для ведення та підтримки підприємництва. Серед її пріоритетів — реалізація обласної Програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2013-2014 роки, функціонування дозвільних центрів у кожному районі та містах обласного підпорядкування, робота регіонального Центру з надання адміністративних послуг у Чернігові, міського Центру у Прилуках, районних Центрів у Городні та Носівці. Постійно проводяться зустрічі з представниками організацій та об’єднань підприємців, обговорюються проблемні питання, що перешкоджають діяльності малого і середнього бізнесу.

«У місті програма працевлаштування і розвитку бізнесу вирішується легше, ніж у селі. Для нас дуже важливо вирішити цю проблему в районах і, особливо, у сільських населених пунктах, щоб люди мали своє місце роботи, а також могли забезпечити себе і свою сім’ю. Завдання одне – створити всі умови для того, щоб людина могла застосувати свої сили, вміння і можливості, щоб достойно жити», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації