back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко: «Прагнення до взаємодії, поглиблення співробітництва у всіх сферах життєдіяльності є визначальними у взаємовідносинах між Україною, Білоруссю та Росією»

29-06-2013 | 15:24

На цьому очільник області наголосив під час виступу на урочистому мітингу з нагоди проведення Міжнародного молодіжного фестивалю „Дружба–2013”.

Цього року творча концепція фестивальної програми ґрунтувалася на виконанні завдань, визначених Указами Президента України «Питання організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі» та «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості».

«Як відзначив Президент України Віктор Янукович, «Хрещення Русі та християнство були і залишаються символом соборності. Саме тому ми сприймаємо віру, перш за все, як консолідуючу, інтеграційну силу».

Прагнення до взаємодії, поглиблення співробітництва у всіх сферах життєдіяльності є визначальними у взаємовідносинах між Україною, Білоруссю та Росією.

Ведуча роль у цих процесах належить нашій молоді – талановитій, енергійній, ініціативній. Ми віримо в її прагнення будувати майбутнє, вбираючи кращі духовні цінності слов’янської культури, бойові і трудові традиції своїх дідів та батьків», - наголосив Володимир Хоменко.

Звертаючись до молодого покоління творців ХХІ століття, очільник області побажав їм наполегливо вчитися в працювати, натхненно творити.

«Ваш патриотизм, почуття громадянської гідності, ваші знання та вміння, талант та молодіжний ентузіазм – надійне підґрунтя інтелектуального, духовно-культурного та економічного процвітання наниз країн у найближчому майбутньому», - підкреслив голова облдержадміністрації.

По закінченню урочистої частини учасники заходу переглянули театралізоване дійство на озері – відтворення обряду хрещення Київської Русі.

Також гості фестивалю оглянули святкову виставку «Містечко майстрів» та передивилися святкову програму художніх колективів України, Республіки Білорусь та Російської Федерації, яку урочисто відкрив Національний заслужений академічний ансамбль танцю України ім. П.П.Вірського під керівництвом Героя України, Народного артиста України, Народного артиста Росії, Лауреата Національної премії ім.Т.Г.Шевченка, професора, академіка Мирослава Вантуха.

Прес-служба облдержадміністрації