back

Сеньківка збирає друзів

29-06-2013 | 10:00

Сьогодні, 29 червня у с. Сеньківка Городнянського району біля Монументу Дружби проходить Міжнародний молодіжний фестиваль «Дружба-2013», який цього року приймає Україна.

Цей масштабний щорічний захід приурочується до Дня молоді та вносить вагомий вклад у розвиток прикордонного співробітництва України, Республіки Білорусь, Російської Федерації в рамках співтовариства «Єврорегіон Дніпро».

Традиційно у цьому заході беруть участь понад 40000 учасників –делегації молоді та представників органів виконавчої влади, ділових кіл з Чернігівської, Брянської, Орловської, Гомельської, Могильовської областей, представники дипломатичного корпусу сусідніх держав.

Творча концепція фестивальної програми ґрунтується на виконанні завдань, визначених Указами Президента України «Питання організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі» та «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості».

Урочистості біля Монументу Дружби з нагоди Дня Молоді за участю Членів Уряду України, народних депутатів України, духовенства, керівництва області, громадськості розпочалися з літургії, яку провів Митрополит Київський і всієї України Володимир.

Також учасникам та гостям заходу буде представлено театральне дійство на озері, виступи творчих колективів України, спільну концертну програму художніх колективів, України, Білорусі та Росії.


Прес-служба облдержадміністрації