back

Володимир Хоменко привітав працівників сільського господарства з професійним святом

13-11-2008 | 15:57

13 листопада голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь в урочистостях з нагоди Дня працівників сільського господарства в Чернігівському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Шевченка.

Звертаючись до присутніх у залі працівників галузі, Володимир Хоменко наголосив на важливості і значимості їх праці, високому обов’язку годувальників країни, виконуючий який вони з року в рік докладають багато зусиль для зміцнення економіки Чернігівщини, покращання добробуту її мешканців.

Але особливо вражаючими керівник області назвав цьогорічні досягнення сільськогосподарської галузі: хліборобам області вдалося виростити надзвичайно великий урожай зернових культур.

«Я гордий можливістю на такому поважному зібранні засвідчити, що вперше за всю історію нашого краю саме цього святкового тижня подолано рубіж у 2 мільйони 40 тисяч тонн зерна. Збирання продовжується. Честь і шана усім, хто зробив свій внесок у цей вагомий чернігівський коровай!» - сказав Володимир Хоменко.

Серед цьогорічних досягнень він також назвав те, що вперше за останні роки в аграрному секторі області було покінчено з таким негативним явищем, як заборгованість із заробітної плати, а самі зарплати виросли у півтора рази.

«Розуміючи, що цього замало, будемо рухатися у цьому напрямку і далі», - запевнив він.

Протягом поточного року помітно збільшився рівень плати за орендовані у селян земельні паї. Сплата селянам орендної плати в обсязі трьох відсотків, як того вимагає Указ Президента України, вже стає нормою на Чернігівщині.

Обсяг інвестицій, вкладених в сільське господарство області в цьому році вдвічі перевищує відповідний минулорічний показник.

Голова облдержадміністрації висловив впевненість у тому, що сільське господарство Чернігівщини, наділене високим потенціалом, має усі підстави не лише вистояти в економічній кризі, що панує в світі, а й вийти з неї організаційно і технічно оновленим, здатним конкурувати на світових ринках сільськогосподарської продукції.

Також голова облдержадміністрації вручив державні нагороди кращим представникам сільськогосподарської галузі, відзнаки «Переможці трудового суперництва».

Кубок «Переможець трудового суперництва», диплом «Кращий аграрний район Чернігівської області 2008 року» та цінний подарунок отримали керівники Прилуцького району Олег Нестеренко та Ганна Кузьменко.

Дипломи переможців отримали також Бахмацький, Срібнянський, Куликівський, Ічнянський та Бобровицький райони.