back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко: «Створення першого робочого місця для молоді – одне з основних завдань влади»

26-06-2013 | 11:57

З 1 січня 2013 року набув чинності новий Закон України «Про зайнятість населення», розроблений на виконання соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на впровадження активної політики зайнятості, в першу чергу на працевлаштування соціально вразливих категорій населення та створення нових робочих місць.

Сьогодні для сприяння працевлаштуванню молоді служба зайнятості використовує різні механізми – від допомоги у підборі роботи до надання профорієнтаційних послуг та організації професійного навчання відповідно до потреб ринку праці. З початку дії нового закону в січні-травні 2013 року Чернігівською обласною службою зайнятості працевлаштовано майже 2,5 тисячі молодих осіб віком до 35 років, що на 31% більше, ніж за відповідний період 2012 року. З них 75 випускників навчальних закладів забезпечено першим робочим місцем.

На базі Чернігівського міського центру зайнятості постійно проводяться семінари на допомогу молоді, яка шукає роботу. З учасниками одного з них під назвою «Особливості зайнятості молоді» сьогодні поспілкувався голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

Як підкреслив очільник області, створення першого робочого місця для молоді – одне з ключових соціальних завдань, яке ставить перед органами місцевої влади Президент України Віктор Янукович.

«Ми повинні розуміти, що формування майбутнього залежить від того, як ми дамо молодій людині увійти в трудове життя. Зараз існують проблеми, коріння яких в минулому. Одна з головних в тому, що формування пропозицій підготовки кадрів абсолютно не адаптувалося до вимог ринку праці. Тому зараз у нас існують серйозні перекоси у підготовці фахівців: одного фаху дуже багато, іншого не вистачає», - зауважив голова облдержадміністрації.

За його словами, в області відпрацьовується система взаємозв’язку між роботодавцями та студентською молоддю.

«Зв'язок між роботодавцем і його майбутнім працівником має починатися ще в студентські роки. Було б краще, коли молода людина, закінчуючи навчальний заклад, знала, куди вона піде працювати і які професій користуються попитом в області», - наголосив Володимир Хоменко.

Тому спільним завданням органів влади, служби зайнятості, роботодавців та профспілок сьогодні є використання у повній мірі механізмів, передбачених Законом України «Про зайнятість населення» для створення нових робочих місць та забезпечення легальної та продуктивної зайнятості молоді.


Прес-служба облдержадміністрації