back

Влада Чернігівщини сприяє молодіжному працевлаштуванню

26-06-2013 | 10:39

26 червня в.о. заступника голови облдержадміністрації Леонід Подоляк провів нараду з представниками роботодавців області, обласної служби зайнятості, вищих навчальних закладів І та IІ рівня акредитації. Учасники наради обговорили питання створення в області нових робочих місць, працевлаштування молоді, забезпечення випускників першим робочим місцем.

„Президент України наголошує на важливості створення нових робочих місць. У листопаді 2012 року прийнято закон про формування держзамовлення на підготовку фахівців, який передбачає ув’язку освітньої системи держави з потребами ринку праці. У цьому році державне замовлення на підготовку фахівців збільшено майже на 6%. На це буде спрямовано найбільшу за часи незалежності суму - 25 мільярдів гривень», - сказав в.о. заступника голови облдержадміністрації Леонід Подоляк, відкриваючи нараду.

За сприяння Державної служби зайнятості у 2012 році працевлаштовано 375,8 тис. молодих осіб, що на 9,1 тис. осіб більше у порівнянні з 2011 роком. У поточному році працевлаштовано 36,1 тис. осіб у віці до 35 років, з яких 1,4 тис. випускників вищих навчальних закладів.

У зв’язку з прийняттям нового закону про зайнятість в Україні вже спостерігається певна динаміка: чисельність безробітних за березень поточного року скоротилася майже на 18 тисяч осіб, за квітень — ще на 37 тисяч. За прогнозами, за чотири роки рівень безробіття в країні може знизитися на 2%.

Позитивні зміни у сфері зайнятості відбулися й на Чернігівщині. Так, у 2012 році за направленням обласної служби зайнятості були працевлаштовані 114 випускників на свої перші робочі місця за набутою професією (спеціальністю), що на 11,8% більше, ніж відповідне працевлаштування 2010 року. З усієї кількості працевлаштованих у такий спосіб осіб випускники професійно-технічних навчальних закладів становили – 82 чол., а випускники вищих навчальних закладів — 32.

Загалом на відшкодування роботодавцям фактичних витрат на заробітну плату за таких осіб у 2012 році було витрачено 737 тис. грн.

З початку 2013 року в області своє перше робоче місце вже отримали 75 осіб, на їх працевлаштування витрачено 590 тис. грн.

Користуючись нагодою, в.о. заступника голови облдержадміністрації Леонід Подоляк нагадав роботодавцям про компенсатори та пільги, які передбачені Законом України "Про зайнятість населення" при створенні нових робочих місць, працевлаштуванні молоді.

Леонід Подоляк наголосив на важливості проведення профорієнтаційних заходів для молоді з метою підвищення престижності професій, затребуваних у реальному секторі економіки, насамперед робітничих; підвищення ефективності взаємодії з роботодавцями; сприяння самозайнятості молоді, проведення із залученням представників органів державної влади і компетентних організацій консультацій з питань організації та впровадження підприємницької діяльності.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації