back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко провів робочу зустріч з керівниками банківських установ області

11-11-2008 | 14:21

Під час зустрічі начальник управління Національного банку України в області Леонід Волошок поінформував про підсумки діяльності банківської сфери області за жовтень та окреслив основні завдання, які стоять перед банками на перспективу.

Керівники банківських установ коротко поінформували про свою діяльність та внесли пропозиції щодо співпраці з облдержадміністрацією.

Також обговорено питання можливості кредитування банківською системою області підприємств, у тому числі сільгоспвиробників, малого та середнього бізнесу, надання споживчих кредитів для населення та кредитів на будівництво житла, адже у жовтні лише 22 банківські установи із 52 надавали кредити.

Голова облдержадміністрації акцентував увагу присутніх на узгодженості дій між облдержадміністрацією та банківською сферою, адже повернення її стабільності без стабілізації реального сектору економіки практично неможливо. Саме тому банківській сфері сьогодні необхідно працювати над поверненням довіри до банків, активізувати роз’яснювальну роботу серед населення через засоби масової інформації. Адже кожен удар по банку – це удар по економіці, а отже і по добробуту кожного громадянина незалежно від того, чи має він заощадження.

Володимир Хоменко висловив побажання щодо присутності банків у реалізації пріоритетних інвестиційних проектів, які впроваджуються на території області, бо це – подальша перспектива розвитку економіки.