back

Чернігівському базовому медичному коледжу – 140!

06-11-2008 | 13:58

До 140-річчя Чернігівського базового медичного коледжу після капітального ремонту відкрито навчальний корпус №3. Символічну стрічку перерізав голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Під час спілкування з учнями та викладачами провідного навчального медичного закладу області він підкреслив, що обласна державна адміністрації з розумінням і всебічною підтримкою ставиться до проблем галузі охорони здоров’я та медичної освіти. В цьому році вона вишукала можливість виділити 700 тисяч гривень на капітальний ремонт навчального корпусу і придбати для закладу автомобіль «Соболь», ключі від якого Володимир Хоменко вручив директору коледжу Миколі Самойленку.

Він також висловив переконання у тому, що випускники цього закладу зроблять вагомий внесок у подальший розвиток медичної галузі області і перш за все – сільської медицини, щоб вчасну і кваліфіковану медичну допомогу могли отримати мешканці найвіддаленіших куточків Чернігівщини.

Керівник області наголосив, що проблема медицини – особливо сільської - в області стоїть дуже гостро.

«Проблема комплексна і ми її вирішуємо – через надходження субвенцій з державного бюджету, виділення коштів з обласного і місцевих бюджетів. Але ж докорінна зміна ситуації у сільській медицині відбудеться лише за умови приділення більшого уваги цій галузі з боку держави. Це і заробітна плата, і забезпечення сучасним обладнанням, автотранспортом тощо», - зазначив Володимир Хоменко.

Він зауважив, що в цьому році обласна адміністрація вирішила може й не найбільшу, але досить важливу проблему галузі, а саме – забезпечила автотранспортом медичні амбулаторії та сільські лікарні. Поступово за підтримки керівництва області вирішуватимуться й інші проблемні питання.

Володимир Хоменко оглянув навчальний корпус і побажав студентам вийти з цього навчального закладу справжніми фахівцями своєї справи. Зараз випускники коледжу працюють не тільки у лікувальних закладах області, а й майже в усіх областях України та за її межами.

В цей же день в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулися урочистості з нагоди 140-річчя заснування Чернігівського базового медичного коледжу.

Від імені голови обласної державної адміністрації працівників та студентів закладу привітала заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус. Вона вручила Почесні грамоти, Подяки кращим викладачам коледжу та побажала установі наукових звершень і процвітання.

У заході також взяли участь заступник Міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець голова Чернігівської обласної ради Наталія Романова, заступник Чернігівського міського голови Оксана Тунік-Фриз.