back

Для України Білорусь була і є дружньою країною - Віктор Янукович

19-06-2013 | 10:03

Президент України Віктор Янукович переконаний, що співпрацю України та Білорусі вітатимуть громадяни обох країн. «Ми були, є і будемо, я в цьому глибоко переконаний, завжди близькими країнами. Наші народи будуть близькими народами. Переконаний у тому, що будь-які наші рішення, спрямовані на зближення, на поліпшення торговельно-економічних відносин, будуть вітатися громадянами наших країн», - сказав Віктор Янукович журналістам після завершення українсько-білоруських переговорів.

За словами Президента, гуманітарні зв’язки між українським та білоруським народами є фундаментом відносин у майбутньому. «Я впевнений, що українсько-білоруські питання завжди по максимуму будуть вирішуватися між нашими країнами», - підкреслив він.

Глава держави зазначив, що під час переговорів сторони приділили окрему увагу розвитку гуманітарної складової двосторонньої співпраці.

Йдеться, насамперед, про взаємодію в рамках заходів із відзначення у 2014 році 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, а також про проведення Днів культури України в Республіці Білорусь та Білорусі в Україні.

«Я хочу побажати білоруському народу, землі моїх предків, добра, розвитку. Впевнений, що Україна в цьому відіграватиме далеко не останню роль, принаймні, ми дуже цього хочемо», - сказав Президент.

«Глибоко переконаний, що й надалі завдяки нашим спільним зусиллям ми зуміємо робити все можливе в ім'я дружби та процвітання народів України та Білорусі», - додав Віктор Янукович.


Прес-служба Президента України Віктора Януковича