back

На сесії обласної ради затверджено низку обласних програм

18-06-2013 | 16:31

18 червня відбулося чергове пленарне засідання обласної ради, на якому депутати вперше голосували за прийняття своїх рішень не картками, а в електронному режимі.

На початку засідання голова обласної ради Анатолій Мельник поінформував депутатів, що відповідно до заяви фракції Партії регіонів в обласній раді, її керівником обрано депутата Миколу Стрільця, першого заступника голови обласної державної адміністрації, голову постійної комісії обласної ради з питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності.

Головуючий також оголосив і про створення в обласній раді депутатської групи «Рідна Чернігівщина», до складу якої увійшло 7 народних обранців на чолі з депутатом Олегом Обушним.

Першим в порядку денному сесії депутати розглянули питання «Про звіт про виконання обласного бюджету за I квартал 2013 року», по якому їх поінформував директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко.

Далі на засіданні було прийнято низку галузевих програм. Зокрема, задля забезпечення формування не знижувальних запасів регіональних ресурсів продовольчого зерна врожаю 2013 року відповідно до Закону України “Про зерно та ринок зерна в Україні”, затверджено Програму формування регіональних ресурсів продовольчого зерна Чернігівської області на 2013-2014 маркетинговий рік.

З метою реалізації основних напрямів державної аграрної політики, спрямованої на створення сприятливих умов для розв'язання соціальних проблем села та розвитку сільських територій, зростання доходів сільського населення, відповідно до Закону України «Про основні засади державної аграрної політики на період до 2015 року», депутати прийняли Програму сервісного зооветеринарного обслуговування поголів’я худоби в господарствах населення Чернігівської області на 2013-2017 роки.

На виконання Указу Президента України від 19 жовтня 2012 року № 604 «Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років затверджено Програму із пошуку і впорядкування поховань жертв війни в Чернігівській області на 2013-2015 роки.

З метою відновлення, збереження зелених насаджень в межах та за межами населених пунктів відповідно до державних будівельних і санітарних норм, покращання навколишнього середовища, відповідно до діючого законодавства обласна рада затвердила Програму розвитку та збереження зелених насаджень населених пунктів Чернігівської області на 2013-2017 роки.

Зміст Програми полягає в створенні, відновленні і збереженні зелених насаджень відповідно до державних будівельних і санітарних норм, покращання навколишнього середовища та створення більш сприятливих умов для життєдіяльності людини, а також зовнішньої привабливості місць загального громадського користування шляхом розроблення планів реконструкції та розвитку зеленої зони Чернігівської області.

Ще одним рішенням, з метою відзначення громадян за вагомий особистий внесок у розвиток Чернігівської області, зокрема економіки, науки, освіти, охорони здоров’я, культури, мистецтва, спорту, за виявлені мужність і відвагу при порятунку людей, виконанні військового обов’язку та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, створення матеріальних та духовних цінностей, обласна рада прийняла рішення про заснування звання «Почесний громадянин Чернігівської області».

Депутати також ухвалили низку важливих рішень та розглянули депутатські запити.

Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради