back

Семінар у Прилуках

31-10-2008 | 14:57

30 жовтня в м. Прилуках відбувся кущовий семінар для представників виконавчих органів влади, органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання, які провадять діяльність з виробництва, оптової та роздрібної реалізації продовольчих товарів, ціни на які підлягають державному регулюванню. Тема – «Порядок декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари та декларацію про оптову ціну на продовольчі товари, до яких запроваджено державне регулювання».

Як зазначила заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус, обласною державною адміністрацією вживаються всі можливі заходи щодо недопущення необґрунтованого зростання цін, повністю використані повноваження щодо регулювання цін на продовольчі товари:
затверджені граничні рівні торгівельних надбавок в межах 6 – 15%%; граничні рівні рентабельності виробництва борошна і хліба в розмірі 5%;
запроваджено декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари виробниками та реалізаторами за визначеним урядом переліком.

Підбиваючи підсумки семінару, заступник голови облдержадміністрації наголосила на необхідності використання всіх можливих важелів з тим, щоб не допустити дестабілізації цінової ситуації на продовольчих ринках, забезпечення повної прозорості і прогнозованості її в подальшому, підвищення рівня організаційно-роз’яснювальної роботи серед суб’єктів господарювання щодо вимог державного регулювання цін.

Також акцентувалася увага на виконанні розпорядження Кабінету Міністрів України згідно з яким ціни на лікарські засоби і вироби медичного призначення повинні бути знижені до рівня станом на 1 жовтня 2008 року, необхідності забезпечення неухильного виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 13 березня 2006 року №112 «Про торговельні надбавки на лікарські засоби і вироби медичного призначення».