back

Потенціал розвитку аграрного сектора економіки обговорили на Першій міжнародній бізнес-конференції „ABC: Ukraine & Partners”

14-06-2013 | 09:53

13-14 червня в м. Києві за участю Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, членів Уряду, керівників урядів, міністрів, відомих політиків і дипломатів з держав-партнерів України, лідерів провідних бізнесових, інвестиційних, фінансово-банківських, промислових інституцій та асоціацій, представників наукових кіл та засобів масової інформації проходить Перша міжнародна бізнес-конференція „ABC: Ukraine & Partners”.

Метою Конференції поряд з подальшим розвитком діалогу між владою та бізнесом є об’єднання зусиль керівників урядових структур та лідерів бізнесу для пошуку шляхів взаємоприйнятного співробітництва та подолання шляхів негативного впливу глобальної економічної кризи.

Конференція відбуватиметься на щорічній основі та стане платформою для діалогу, що об’єднує лідерів політичних, ділових та фінансових кіл, а також міжрегіональним майданчиком міжнародного ділового співробітництва.

Цей масштабний захід має стати важливим інструментом розвитку міжнародної економічної співпраці України, ефективного пошуку ділових партнерів, активнішого залучення іноземних інвестицій в економіку країни, встановлення плідного діалогу між владою та бізнесом, презентації економічного потенціалу України.

Конференція складається з низки панельних дискусій, презентацій, круглих столів, пленарних засідань та культурно-мистецької програми.

Так, у рамках заходу 13 червня стартувала дискусійна панель «Інвестиції в аграрну галузь України. Нагодуємо світ разом!», яку відкрив Перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов, а головуючим визначено Міністра аграрної політики та продовольства України Миколу Присяжнюка. Модераторами заходу від іноземної сторони учасників стала виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Ганна Дерев’янко, а від української сторони – президент ВГО «Українська аграрна конфедерація» Леонід Козаченко.

У заході від Чернігівської області взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Анатолій Максак, директор Інституту сільськогосподарської мікробіології і агропромислового виробництва НААН України Наталія Буняк та керівники підприємств агропромислового комплексу Чернігівської області.

Під час дискусії «Інвестиції в аграрну галузь України. Нагодуємо світ разом!» порушувалися питання формування сприятливого бізнес-середовища, шляхів доступу сільгосптоваровиробників до фінансових ресурсів, земельних відносини як фактора інвестиційної привабливості, а також якості та безпечності харчових продуктів, що має безпосереднє відношення до функціональних обов’язків Держсільгоспінспекції України, оскільки її основне завдання контроль за якістю та безпечністю продукції сільського господарства на вітчизняному ринку.

«Сьогодні Україна повноцінно бере участь у забезпеченні глобальної продовольчої безпеки та задоволенні зростаючих потреб людства в продовольстві. Україна налаштована і готова до активної, розширеної і взаємовигідної співпраці. І ми прагнемо до цього не з пустими руками, а з реальним обсягом продовольства в інтересах світового суспільства. Це на сьогодні є головним пріоритетом національної політики України. Час сконсолідувати зусилля у вирішенні продовольчого питання та стабілізації світового аграрного ринку», - зазначив Микола Присяжнюк, підбиваючи підсумки дискусії.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації